De beste tips

Kaasfondue schoonmaken

#1. Na kaasfondue pan in laagje koud water laten weken

Zet na kaasfondue alles in koud water. Zelfs aangekoekte bodem van pan. Na enkele uurtjes gewoon afspoelen.

Kaasfondue schoonmaken

#2. Water met tablet Steradent bij verbrande pan

Pan laten aanbranden of plakkerig van de kaasfondue? Een laagje water met een tablet steradent doet wonderen. Pannen met kaasfondue overigens nooit met warm water afwassen, want dan smelt de kaas weer en kun je je afwasborstel zó weggooien. Gebruik ijskoud water, waardoor de kaas stolt en veeg de fondue er dan uit met toiletpapier. Daarna eventueel ook nog de steradent truc toepassen en je hebt er geen omkijken meer naar.
Kaasfondue schoonmaken

#3. Wacht een dag met schoonmaken van fonduepan

Nog een manier om je kaasfonduepan makkelijk schoon te krijgen: Laten staan tot de volgende dag en dan kun je met een houten spatel de kaasresten er zo uitschrapen!
Bekijk 2 andere tips

De nieuwste tips

Kaasfondue schoonmaken

Pan insmeren met teen knoflook

Voor het kaasfondeuen de pan in smeren met een teen knoflook. Zo koekt de pan niet aan en onstaat er een dikke korst onder in die kun je makkelijk verwijderen als de pan leeg gegeten is. Daarna de pan vullen met warm water en vaatwaspeder of tablet nachtje laten weken en de volgende dag kun je hem zo schoonspoelen.
Kaasfondue schoonmaken

Pan laten weken in water met scheppen zout

Ik maak mijn caquelon heel makkelijk schoon door hem een paar uur onder water met wat scheppen zout te laten weken.
Kaasfondue schoonmaken

Pan afspoelen met koud water

Na kaasfondue je pan met koud water afspoelen en hij is schoon.

Nog 2 andere tips

Kaasfondue schoonmaken

Afspoelen met groene zeep

Een kaasfonduepan kan je heel gemakkelijk met groene zeep.

Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tip en help zo andere verder.

Nieuwe tip toevoegen Nieuwe tip toevoegen
Kaasfondue schoonmaken

Pan laten afkoeken en daarna schoonmaken

De pan van de kaasfondue gewoon laten afkoelen. Als het afgekoeld is, kun je de resten met een mesje er makkelijk van afschrapen en daarna afwassen.