Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aangebrande geur verwijderen

Hoe verwijder je die aangebrande geur uit mijn huis?

Het is zeer vervelend als je iets te lang op het vuur laat staan, of de oven te laat uitzet en vervolgens het hele huis ruikt naar bijvoorbeeld verbrand hout of eten. De volgende tips kan je gebruiken om deze geur te verwijderen of te maskeren.

Wasverzachter tegen aanbrandgeur

Doe in een pan 1 scheutje wasverzachter en laat het koken. Zo verfris je het hele huis en ruik je het afgebakken geur niet meer.

Tip #7059


Aangebrande geur oven verwijderen

Als jij een aangebrande geur uit de oven wilt verwijderen is het goed om aluminiumfolie in de bakplaat te plaatsen. Vervolgens strooi je kaneel en suiker op de bakplaat en leg je er ook nog een lepel boter op. De oven dient uit te zijn en je kunt de bakplaats twee tot vier uur laten zitten. Hierdoor gaat je woning weer ruiken alsof je iets lekkers hebt gemaakt.

Jannie
Tip #19462


Aangebrande geur verwijderen

Als je van die vervelende aanbrandgeur af wilt moet je allereerst alle verbrande stukken goed opruimen. Daarna zet je de ramen open, het liefst zodat het goed gaat tochten. Daarna zet je een pannetje op het vuur met wat kruidnagels en citroen. Laat dit heel zachtjes doorkoken.

JanetteB
Tip #18048


Geurkaars!

Een heerlijke geurkaars kan deze geur zo weg vermommen.

Jette
Tip #19667


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen