Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Aanmaakblokjes zelf maken

Oh nee geen aanmaakblokjes meer! Hoe los je dit op?

Voor de echte barbeque kampioenen zijn aanmaakblokjes natuurlijk volledig overbodig. Lees hier de oude trucjes en tips van oma om aanmaakblokjes zelf te maken, of vuur te maken als de aanmaakblokjes op zijn.

Pluis uit de droger als aanmaakblokje

De pluizen van de wasdroger fungeren heel goed om een haard mee aan te steken. Stop eventueel een pluk in een wc-koker en steek de pluk aan. Deze brand vel en vaak lang genoeg om de kranten en vervolgens het haardhout aan te steken.

Marja
Tip #4956


Kurken weken in brandalcohol

Vul een glazen bokaal met kurken en daarna vullen met brandalcohol. Laten trekken en dan gebruiken om de haard cassette ermee aan te steken.

Dirk
Tip #2273


Doekje met kaarsvet

De waxinerestjes die in de alu kuipjes achter blijven omsmelten, voorzichtig een stripje vod van 5x2cm erin dopen, oprollen en laten drogen.

Wieke - Samen de tuin in
Tip #4464


Wattenstaafje met WD-40

Je kunt ook met WD 40 aan de gang. Neem een wattenschijfje en besproei die goed met WD 40 en laat het intrekken. Ik bewaar ze in de plastic hulsjes uit een kindersurprise ei. Heb je vuur nodig dan een doe je een watje in het aan te maken hout of kooltjes en steek hem aan. En belangrijk: doe alsjeblieft geen WD40 in het vuur spuiten. Jij verbrand levend en je bus ontploft.

KlaasW
Tip #15800


Geen aanmaakblokjes in huis

Als je geen aanmaakblokjes in huis hebt kan je zelf een brandbaar stuk maken dat aanmaakblokjes kan vervangen. Deze maak je door een WC rol vol te proppen met stof uit de wasdroger. Dit brand zeer goed en op deze manier heb je geen aanmaakblokjes meer nodig.

Je kan ook chips gebruiken trouwens (echt waar!) Werkt wel iets minder goed dan de WC rol met stof.

JanetteB
Tip #18049


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen