Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pluis uit de droger als aanmaakblokje

De pluizen van de wasdroger fungeren heel goed om een haard mee aan te steken. Stop eventueel een pluk in een wc-koker en steek de pluk aan. Deze brand vel en vaak lang genoeg om de kranten en vervolgens het haardhout aan te steken.

Marja
Tip #4956
2 1


Kurken weken in brandalcohol

Vul een glazen bokaal met kurken en daarna vullen met brandalcohol. Laten trekken en dan gebruiken om de haard cassette ermee aan te steken.

Dirk
Tip #2273
0 0


Doekje met kaarsvet

De waxinerestjes die in de alu kuipjes achter blijven omsmelten, voorzichtig een stripje vod van 5x2cm erin dopen, oprollen en laten drogen.

Wieke - Samen de tuin in
Tip #4464
0 0


Wattenstaafje met WD-40

Je kunt ook met WD 40 aan de gang. Neem een wattenschijfje en besproei die goed met WD 40 en laat het intrekken. Ik bewaar ze in de plastic hulsjes uit een kindersurprise ei. Heb je vuur nodig dan een doe je een watje in het aan te maken hout of kooltjes en steek hem aan. En belangrijk: doe alsjeblieft geen WD40 in het vuur spuiten. Jij verbrand levend en je bus ontploft.

KlaasW
Tip #15800
0 0