Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tips voorkomen afgeven kleding

Hoe kan je voorkomen dat kleding afgeeft in de was?

Niets is vervelender dan een verkleurde was, wat kan je doen om dit in de toekomst te voorkomen? Lees Oma's tips over het voorkomen van afgeven van kleding.

Slimme tip tegen afgeven kleuren

Als kleding niet meer afgeeft, een knipje in het etiket, dan weet je het voor de volgende wasbeurt.

A.P.Lievaart
Tip #5246


Doorgelopen was oplossen

Ik had last van doorgelopen was door een vaatwastablet, om deze doorgelopen kleuren te verwijderen deed ik het volgende: Het kledingstuk insmeren met vloeibare wasmiddel of een handafwasmiddel. Daarna grondig spoelen zodat je de doorgelopen kleur kan verwijderen. Azijn voorkomt het doorlopen van kleuren, de eerste keer een beetje azijn in de wasmachine en de kleuren lopen niet meer door.

Merel
Tip #19625


Kleren niet langer laten afgeven

Als je niet wilt dat kleren in de was afgeven dan moet je ze eerst afzonderlijk wassen in de wasmachine. Na meerdere keren wassen kan de kleding bijna niet meer afgeven.

Als de kleding heel donker is kan je ze best ook even laten weken in een emmer water met azijn. Dan blijven de kleuren ook goed hechten aan het oppervlakte.

JanetteB
Tip #18050


Doorgelopen was

Ik had een blauw/wit gestreepte trui en deze was doorgelopen door een donkere spijkerbroek. Ik heb dit verholpen door - de trui was nog vochtig- de trui nat te maken en er ossengal op te doen en goed in te wrijven en gelijk weer terug in de was te doen

Mo
Tip #21563


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen