Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vieze geurtjes in de afvalemmer

Nare geurtjes in de afvalemmer kun je reduceren door een panty te vullen met kattengrid en deze onderin je afvalemmer te doen. Dit werkt overigens ook voor de koelkast! Het staat alleen heel raar, zo"n panty worst in je koelkast.

Jojan
Tip #1779
3 1


Bespaartip afvalemmer

Gebruik voor uw kleine afvalbakjes plastic draagtasjes of groentenzakjes.
goedkoper als pedaalzakken van de rol.

Wija
Tip #3674
2 1


Ongedierte in afvalbak

Voor schone afvalbakken; knoop aan de handvaten van je rolemmers een pantykousje met daarin wat geur of mottenballen en hang die in de rolemmer. Je hebt de hele zomer geen last meer van vieze geur en vliegen of ander ongedierte in je bak. Tijdens het legen van de bak blijft het kousje gewoon hangen.

Tip #924
0 1


Keukenpapier onderin afvalbak

Schone tafel afvalbakjes: Gewoon onderin een velletje (of 2) keukenpapier leggen en het vuil schuift er zo uit met legen.

Carien
Tip #2729
0 0


Voorkom prullenbak die stinkt

Stinkt je prullenbak? 

In de prullenbak wordt van alles ingegooid. Maar een stinkende prullenbak? Daar zit je niet op te wachten. Zo zorg je ervoor dat je vieze vuilnisbak geuren voorkomt:

- Kattenbakvulling in je vuilnisbak: Leg wat kattenbakvulling op de bodem van je vuilnisbak om de vervelende geuren in je vuilnisbak te houden. De kattenbakvulling absorbeert geuren en vloeistoffen. Vervang de kattenbakvulling regelmatig.

- Soda in je stinkende prullenbak: Strooi wat soda op de bodem van de vuilnisbak of direct in de vuilniszak om soda de vieze geuren te laten absorberen. 

- Bleekwater: Bleekwater is ontsmettend en heeft een sterke geur, wat goed is voor die overheersende vuilnisbak geuren. Wees voorzichtig met het gebruik van bleekwater als je je vuilnisbak schoon wilt maken. Probeer een variant aan te schaffen die beter is voor het milieu.

- Leg een krant onderin: leg onder de vuilniszak een krant. Gaat de zak onverhoopt lekken, dan hoef je niet je hele vuilnisbak schoon te maken, alleen de krant te verwisselen en zo dus ook de vieze geuren.

Tip #15645
0 0