Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Voor mooie streeploze schone autoramen gebruik ik ruitenreiniger en stukken papier. Sproei ruitenreiniger op het raam en veeg het droog met papier. Droog het verticaal af. (Van boven naar onder) ruitenreiniger is te koop bij tankstations en is niet duur. Let wel dat het ruitenreiniger niet uit zichzelf mag opdrogen, want dan is het raam niet meer streeploos. Zeker het proberen waard.

4 5 2 0


Vuile (Vettig, vliegen, sigarettenrook)autoruiten zowel binnen als buiten kunt u het best kuisen met een oplossing van Ammoniak. (opgepast, te geconcentreerde ammoniak lost rubber (ruitenwussers)op. Voor gewone schoonmaak of ijs ontdooiing kunt u best ontaarde Ethylalcohol oplossing gebruiken of nog beter Isopropylalcohol. Geen methylalcohol, deze lost eveneens rubber op.

3 5 1 0


Zout in een pantykousje in de auto leggen voor het vocht.

3 5 1 0


Vul een pantysokje met kattengrit plaats deze in de auto en de ramen van uw auto zijn minder snel beslagen.

3 5 1 1


Ik hoorde een goede en goedkope tip van iemand. Dit was door een plantenspuit te vullen met ruitenwisser (anti vries) vloeistof te vullen en dit op de autoruit te spuiten. Dit werkt best wel goed.

3 5 1 0


Vliegen, vogelpoep op de autoruit of caravan verwijderen gaat goed met een oude panty of kous.

5 0 0


Dat met die kattengrid is een heel goed idee maar het is wel vervelend als je geen kat hebt. Ik heb een goede versie hiervan! Zet gewoon een VOCHTVRETER in de auto achter de bestuurders-stoel. Het hoeft niet die dure van Sorbo te zijn hoor het kan zeer goed de goedkopere van de Action zijn die is even goed. Zo snel de korrels op zijn vervang ke gewoon het zakje en hij kan er weer voor weken tegen.

5 0 0


Als je ruiten van je auto snel beslaan; koop scheerschuim met mint erin, spuit dit op een droge doek en smeer je ruiten er mee in. Even in laten trekken en vervolgens met een andere droge doek alles goed wegvegen. Helpt perfect! Dit moet je ongeveer 1 keer per week doen.

5 0 0


Doe spiritus in een plantenspuit spray het op je bevroren autoruit en het smelt weg.

5 0 0


Verwijder het autovignet met een verfkrabbertje ( voor ruiten ). Voor de lijmresten kunt u een beetje brandspiritus gebruiken.

5 0 0


Je voorkomt het beslaan van de autoruit door deze af te nemen met een huishouddoekje met een paar druppels afwasmiddel (onverdund).

5 0 0


Als het vriest: Spuit eau de cologne op de ruiten van de auto en ze bevriezen niet.

5 0 0