Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Autoruit schoonmaken

Hoe kan je zowel de binnenkant als de buitenkant van een autoruit schoonmaken?

De binnenkant of buitenkant van een autoruit schoonmaken kan ook zonder glassex en andere dure middeltjes. Lees alle oeroude tips van oma zodat je zonder al teveel te hoeven betalen toch jouw autoruiten goed kan schoonmaken.

Streeploze autoramen

Voor mooie streeploze schone autoramen gebruik ik ruitenreiniger en stukken papier. Sproei ruitenreiniger op het raam en veeg het droog met papier. Droog het verticaal af. (Van boven naar onder) ruitenreiniger is te koop bij tankstations en is niet duur. Let wel dat het ruitenreiniger niet uit zichzelf mag opdrogen, want dan is het raam niet meer streeploos. Zeker het proberen waard.

Jacob
Tip #8868


Dode vliegjes van autoruit poetsen

De voorruit van je auto is dikwijls niet goed zuiver te maken vanwege de aangekleefde dode insecten. Je neemt een plastieken gaasnetje (waarin sinaasappels of dergelijke verpakt waren) en wikkel dit rond je spons. Als je hiermee poetst - uiteraard gedrenkt in autoshampoo - heb je een beter resultaat en alle dode vliegjes zijn in een wip van de voorruit verdwenen!

Fanny
Tip #926


Vieze autoruiten schoonmaken

Vuile (Vettig, vliegen, sigarettenrook)autoruiten zowel binnen als buiten kunt u het best kuisen met een oplossing van Ammoniak. (opgepast, te geconcentreerde ammoniak lost rubber (ruitenwussers)op. Voor gewone schoonmaak of ijs ontdooiing kunt u best ontaarde Ethylalcohol oplossing gebruiken of nog beter Isopropylalcohol. Geen methylalcohol, deze lost eveneens rubber op.

Smets Jules
Tip #5731


Vliegen op motorscherm verwijderen

Als je je ruit van de motor goed in de was houdt en er zijn vliegen op gekomen spuit je of nevel je er water op en enkele minuten later wrijf je ze er zo af, zonder krassen op je ruit te krijgen.

Goldwing rijder
Tip #927


Huismiddel bevroren ruiten

Een ideaal huismiddel tegen bevroren ruiten is wat azijn of afwasmiddel in het sopje voordat je de boel afneemt. Hierdoor gaan autoruiten ook minder snel beslaan.

Wat ook kan helpen is 4 delen van een ui in een bak met water doen en daar de ramen mee afnemen. Dit heeft een goede werking tegen beslagen autoruiten. Dit werkt echt en is echt een tip van oma!

Keesje
Tip #16777


Vogelpoep van autoruit verwijderen

Vliegen, vogelpoep op de autoruit of caravan verwijderen gaat goed met een oude panty of kous.

Aatje
Tip #2572


Insecten op voorruit verwijderen

Insecten op de voorruit van de auto zijn gemakkelijk te verwijderen met een door het sop gehaalde panty (kousje).

Tessa
Tip #3772


Plakresten autovignet verwijderen

Verwijder het autovignet met een verfkrabbertje ( voor ruiten ). Voor de lijmresten kunt u een beetje brandspiritus gebruiken.

Liane
Tip #4745


Autoruit schoonmaken met afwasmiddel

Met wat afwasmiddel kom je een heel eind. Je ruit wordt mooi schoon en wordt daarbij ook nog eens ontvet. Gebruik wel een poetsdoek of in ieder geval iets wat geen stukjes achter kan laten zoals een keukenrol

Peter
Tip #19420


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen