Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Antivries in plantenspuit

Ik hoorde een goede en goedkope tip van iemand. Dit was door een plantenspuit te vullen met ruitenwisser (anti vries) vloeistof te vullen en dit op de autoruit te spuiten. Dit werkt best wel goed.

Dion&Bianca
2 0


Streeploze autoramen

Voor mooie streeploze schone autoramen gebruik ik ruitenreiniger en stukken papier. Sproei ruitenreiniger op het raam en veeg het droog met papier. Droog het verticaal af. (Van boven naar onder) ruitenreiniger is te koop bij tankstations en is niet duur. Let wel dat het ruitenreiniger niet uit zichzelf mag opdrogen, want dan is het raam niet meer streeploos. Zeker het proberen waard.

Jacob
2 0


Vieze autoruiten schoonmaken

Vuile (Vettig, vliegen, sigarettenrook)autoruiten zowel binnen als buiten kunt u het best kuisen met een oplossing van Ammoniak. (opgepast, te geconcentreerde ammoniak lost rubber (ruitenwussers)op. Voor gewone schoonmaak of ijs ontdooiing kunt u best ontaarde Ethylalcohol oplossing gebruiken of nog beter Isopropylalcohol. Geen methylalcohol, deze lost eveneens rubber op.

Smets Jules
1 0


Spiritus tegen bevriezing

Doe spiritus in een plantenspuit spray het op je bevroren autoruit en het smelt weg.

Suusje
0 0


Vogelpoep van autoruit verwijderen

Vliegen, vogelpoep op de autoruit of caravan verwijderen gaat goed met een oude panty of kous.

Aatje
0 0


Plakresten autovignet verwijderen

Verwijder het autovignet met een verfkrabbertje ( voor ruiten ). Voor de lijmresten kunt u een beetje brandspiritus gebruiken.

Liane
0 0


Eau de cologne tegen bevriezen

Als het vriest: Spuit eau de cologne op de ruiten van de auto en ze bevriezen niet.

José
0 0