Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vul een lege glassexfles met 1 deel water, 1 deel bleek en 2 handjes soda. spuit het op de badkamertegels, laat 2 uur inwerken en de tegels zijn weer als nieuw.

11 5

keuken azijn of schoonmaak azijn?

0

keuken azijn of schoonmaak azijn wil namelijk vandaaag uit probeeren

0

Kijken jullie op dit forum ook naar wat mensen posten? Soda en bleek samen, dan komt chloorgas vrij. Echt een aanrader... Even diep inademen en je ligt voor pampus in je badkamer.

0

Deze schoonmaakmiddelen moet je nooit met elkaar mengen: Baking soda en azijn: Los van elkaar zijn dit producten die je fantastisch kunnen helpen met je schoonmaakklus. Als je ze mengt zorgt de azijn ervoor dat de baking soda opschuimt, en wat overblijft is water met zout. De kracht van de schoonmaakmiddelen gaat hierbij verloren, zonde! Waterstofperoxide en azijn: Waterstofperoxide werkt ontsmettend. Azijn maakt van alles schoon. Als je deze twee mengt, krijg je perazijnzuur. In verdunde vorm wordt dit nog gebruikt om medische instrumenten schoon te maken. Maak het niet zelf: perazijnzuur is irriterend voor de ogen en huid, en kan schade aan de longen toebrengen. Bij schokken of opwarming kan het spul exploderen. Bleek en azijn: Beide werken desinfecterend, maar als je ze mengt krijg je chloorgas. Chloorgas is irriterend voor de ogen en luchtwegen en kan brandwonden op je huid veroorzaken. Erg gevaarlijk dus! Bleek en ammoniak: Ook deze combinatie veroorzaakt een gas: chloramine. Het is ook irriterend voor de luchtwegen en het kan brandwonden veroorzaken. Daarnaast kan het voor kortademigheid en pijn op de borst zorgen. Bleek en ontsmettingsalcohol: Meng deze stoffen en je krijgt chloroform. Chloroform kennen we allemaal wel uit films, waarin iemand ermee wordt bedwelmd. Hoewel je er niet van hoeft flauw te vallen, is deze stof irriterend en giftig.

0

Ik zie nergens staan dat er azijn bij moet.

0

Login om een reactie te geven: