Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bank schoonmaken

Hoe verwijder je vlekken van bankstel?

Een leren of velours bank kan je vrij makkelijk schoonmaken, al helemaal als er goed onderhoud is gedaan. Je moet een bank namelijk wel goed onderhouden. Lees alle tips over banken en leren banken schoonmaken op Oma Weet Raad.

Leren bank mooi houden

Uw leren bankstel blijft als nieuw, als u hem behandeld met wonderolie, verkrijgbaar bij de drogist. Neem een emmer hand warm water, een scheut olie, en een spons, die u hiervoor reserveerd. Knijp de spons flink uit in het water, en ga ermee over uw bankstel. Het werkt als bodylotion. Kleine barstjes verdwijnen, en uw leer trekt helemaal droog.

Monique Eerhart
Tip #942


Velours bank schoonmaken

Uw velours bankstel vooral de leuningen worden weer schoon, met shampoo. Zelfs pen en viltstift krijgt u er af.

Monique Eerhart
Tip #943


Vlekken uit bank van eco-leer

Wij hebben twee banken (BePure Home rodeo) gemaakt van ecoleer. Onze kinderen hebben er al behoorlijk wat vlekken op gemaakt die met vochtige doeken niet meer te verwijderen zijn. Na een tip van de schoonmaakmiddelen-leverancier van mijn werk zijn we gewezen op Roveq hygiënische reiniger (koop de fles van 1 liter geconcentreerd die je moet verdunnen). Dit spul verwijderd de vlekken echt super! 1:5 verdunnen, veel erop sprayen, 10 minuten laten inwerken en goed met natte microvezel doek afnemen. Het laat geen vlekken achter en verkleurd het leer niet.

Zie hieronder een foto van een bankkussen die ik voor de helft heb schoongemaakt.

Ik heb geen aandelen in Roveq 😉

vanvlerken
Tip #16607


Vlek van spijkerbroek op bank

Gewoon met Groene zeep op een spons, en na wassen met een schoon doekje. Grauwe aanslag van spijkerbroeken vliegt er af.

Carien
Tip #2730


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen