Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Behang verwijderen

Hoe kan je het beste behang verwijderen?

Als je behang gaat verwijderen is het altijd maar de vraag hoe makkelijk het van de muur afkomt. Dat is onder andere afhankelijk van het soort behang. Vliesbehang is makkelijker te verwijderen dan papieren behang. Voor dit laatste heb je vaak een behangprikrol nodig in combinatie met een stoomapparaat. Een goed weekmiddel waarmee je behang kunt losweken kan ook werken. Behangafweekmiddel is overigens zelf te maken met dingen uit huis. Op deze pagina van Oma Weet Raad vind je 7 tips die gaan over behang verwijderen. Veel succes met de klus!

Heet water met Dreft gebruiken

Een emmer vullen met warm / heet water en er een goeie scheut dreft door heen doen vervolgens pak je een verfroller met een zachte vacht en maak je die goed nat met het sopje en rol je van onder naar boven op het behang. Als het goed nat is laat het behang aan de onderkant al gelijk los en kun je zo een hele baan eraf trekken.

Jolanda
Tip #3792


Behang makkelijk eraf krijgen

Om behangpapier gemakkelijk af te krijgen volstaat gewoon om een emmer lauw water te vullen met een goede scheut azijn erin.

Christel
Tip #3439


Behang verwijderen tip

Kokend water met een scheut wasverzachter even intrekken en het gaat er zo af of kokend water met Dasty van de (wibra), insmeren en gaan!

Geertruida
Tip #15752


Behang nat maken voor verwijderen

Behang verwijderen kan een vervelende klus zijn. Door het behang in te smeren met een sopje van biotex en lauwwarm water wordt het een klusje van niks. Stukjes die niet goed nat zijn nog een keer vochtig maken.

Jannie
Tip #4009


Oud behang verwijderen

Als je oud behang wil verwijderen kun je het allerbeste een emmer vullen met gewoon warm / heet water en met een behangers (blok)kwast insmeren. Even vijf minuten wachten en je haalt het er zo af met een spatel. Het moet wel heel goed nat gemaakt worden, en goed laten inwerken. Geheid succes

edsje
Tip #15974


Behang Verwijderen Dasty

Wil je lekker gaan behangen en moet je er eerst nog wat oud behang verwijderen? Gebruik dan Dasty om het oude behang te verwijderen. Deze ontvetter even laten intrekken en je trekt het oude behang er zo vanaf!

Keesje
Tip #16780


Beste manier om behang te verwijderen

Ik verwijder mijn behang altijd met een scheut wasverzachter die ik vervolgens in het behang laat intrekken. Vervolgens laat ik Dasty in het behang trekken en daarna kun je het eenvoudig eraf halen. Hierbij plak ik ook altijd alles goed af zodat het water niet in bijvoorbeeld mijn stopcontact terecht kan komen.

abc
Tip #20209


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen