Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Beslagen brillenglazen

Wat kan je het beste doen tegen beslagen brillenglazen?

Als je bijvoorbeeld een mondkapje op doet beslaan de brilglazen al snel. Dit zijn de unieke tips uit grootmoeders tijd om te voorkomen dat jouw bril beslaat bij het bijvoorbeeld dragen van een mondkapje.

Beslagen brilglazen met scheerschuim

Ik had altijd last van beslagen brilglazen, maar met deze tip was het verleden tijd. Je wrijft de glazen eerst met scheerschuim. Vervolgens kun je het met warm water er zachtjes af spoelen. Hierdoor kun je het beslaan van de brilglazen voorkomen en dat is natuurlijk erg prettig.

lisa
Tip #20211


Zo voorkom je een beslagen bril als je een mondkapje draagt: - Het is belangrijk om een goed passend mondkapje te dragen. Een passend mondkapje zorg ervoor dat er minder onnodige lucht bij de brillenglazen komt. Het moet met name goed op de neus zitten. - De brilglazen kunt u behandelen met afwasmiddel, babyshampoo of een anti-condens spray. - Het kan ook helpen om een papieren zakdoekje te plaatsen tussen uw neus en uw mondkapje. Uw adem kan dan minder goed naar boeven ontsnappen.

Tip #16435


anti condens coating

Kies voor een bril die anti condens coating heeft. Dit zorgt ervoor dat je brillenglazen vrijwel nooit zullen beslaan.

Pascal
Tip #19991


Positioneer het mondkapje en bril beter

Probeer het mondkapje iets hoger op te zetten waarbij je de bovenkant goed aan laat sluiten op de neus en draag de bril iets omlaag vrijwel over het mondkapje heen.

Bas
Tip #19992


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen