Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Beginnen met besparen

Help! Waar kan je het beste beginnen als je moet besparen?

Als je te veel geld uitgeeft is de beste eerste stap om direct maar te beginnen met besparen. Lees hoe je hier het beste mee kan beginnen.

Besparingstips

Meerdere losse besparingstips, afhankelijk van het onderwerp vaak nog milieuvriendelijk ook. - Linnen tasjes. Het scheelt ontzettend om linnen tasjes mee te nemen naar de winkel, in plaats van een tasje te kopen, dat loopt snel op. - Dopper/waterfles kopen. Het is even een investering, maar je hebt altijd water bij je en je hoeft geen waterflesjes bij de supermarkt te kopen. De kwaliteit van het water in Nederland is minstens zo goed als mineraalwater, het flesje is alleen een status-symbool in Amerika, waar het kraanwater vaak minder goed is. - Als je oude lappen hebt (een oud laken bijvoorbeeld) gebruik dit dan om je schoenen mee te poetsen. Knip het in stukken en gebruik het meerdere keren. Je kunt er ook 'flosjes' van maken voor een baby (een hond gaat aan zo'n flosje trekken en dan komen de losse draden in zijn mond) maar een baby vind het prachtig speelgoed. - Mocht je in een creatieve bui zijn, dan is het knutselen en verven op een stuk laken ook heel leuk. Je kunt met textielverf gooien en het strijken, voor een spectaculair effect of een tie-dye-project beginnen. Met de lappen kun je tassen versieren of strikken/scrunchies maken - Gebruik een oud (maar mooi) kartonnen doosje eens als cadeau-doosje, door hem met tijdschriften-knipsels te versieren. Theedoosjes zijn erg geschikt, maar ook koekdoosjes of andere kartonnen verpakkingen. Vaak heeft er geen koekje tegen het karton gezeten (alles in plastic verpakt) dus het is brandschoon en kan een mooi, gepersonaliseerd doosje worden.

Emma
Tip #16268


Het maken van een potje om geld te besparen

Wil jij geld besparen? Dan is het goed om mijn tip op te gaan volgen. Maak hierbij potjes en zorg ervoor dat je hier geld naar toe stuurt. Hierdoor heb je potjes en kun je voor de lange termijn extra sparen.

kareltje
Tip #20212


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen