Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Bestek laten glimmen

Wat moet je doen om geel of wit bestek weer te laten glimmen?

Oma weet wel raad met bestek, er zijn allerlei huismiddeltjes tegen wit of geel bestek. We hebben de beste tips op een rij gezet.

Geel bestek mooi krijgen

Is uw bestek geel geworden? Vul uw pan met water en een beetje (omo) mag ook ander merk, bestek er in even laten koken en weg zijn de vlekken!

Fatma
Tip #1115


Bestek laten glimmen met Steradent

Bestek glimt zo weer na ze een half uurtje in een bak warm water te leggen met een steradent-tablet!

Saveer
Tip #2243


Witte aanslag: aluminiumfolie?

In de afwasmachine krijgen theelepeltjes soms witte aanslag. Rol wat aluminiumfolie om het hengsel van de bestekkorf en het verdwijnt als sneeuw voor de zon.

Astrid
Tip #5321


Bestek laten glimmen

Gewoon bestek kan in de vaatwasser, zilveren bestek moet je hier echter niet in doen! Als je het bestek in de vaatwasser doet moet je er wel glansspoelmiddel bij doen. Dit zal het bestek weer doen glimmen!

JanetteB
Tip #16621


Bestek bruine roestvlekken

Zie je allemaal kleine, bruine vlekjes op je messen, vorken en lepels? Waarschijnlijk stop jij je bestek dan vaak in de vaatwasser. Deze vlekjes zijn roestplekjes die ontstaan doordat je waarschijnlijk spulletjes zoals houten pollepels of andere dingen met een houten handvat in de vaatwasser doet. Als je roestplekjes wilt voorkomen, kun je dus beter houten spullen niet in de vaatwasser doen. Verder helpt het om je bestek na het wassen in de vaatwasser goed droog te maken.

MjimMjam
Tip #16650


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen