Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Borstelen hond

Help! Je hebt een hond die veel verhaart. Hoe kan je je hond het beste borstelen?

Er zijn allerlei trucjes en tips van Oma die jou kunnen helpen om jou te helpen met verharende honden. In sommige gevallen is het zelfs beter om helemaal niet te borstelen. Lees alle tips

Vlecht een elastiekje in de kam

Als je een hond heb die verhaard moet je die regelmatig kammen maar niet alle haren blijven dan aan de kam dan moet je een elastiekje in de kam vlechten en de honden haren zitten vast ;)

Tip #4305


Doe vooral niets

Als je een hond hebt die heel erg verhaart is de beste oplossing helemaal niets doen. Niet borstelen, want daarmee wordt de haaruitval alleen maar gestimuleerd. Goed voor de vacht is schapenvet (aan de hond voeren) een eetlepel per week of zo. Gaat het mooi van glanzen!

Maaike
Tip #5649


Vaste plaatst voor het borstelen van mijn hond

Als ik mijn hond ga kammen is het in tegenstelling tot het verleden niet meer erg. Dit komt omdat ik mijn hond op een vaste plek borstel. Hierbij leg ik ook altijd een deurmat neer zodat mijn hond niet uitglijdt. Het is zeker aan te raden om je hond een vaste plek aan te leren zodat je vervolgens jouw hond ook kunt belonen.

Oma Martha
Tip #20216


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen