Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Cartridge herstellen

Hoe herstel je een uitgedroogde cartridge?

Als jouw cartridge of inkt van de printer is uitgedroogd zijn er verschillende dingen die je kan doen om er toch nog wat inkt uit te halen. Lees hier hoe je meer haalt uit uitgedroogde cartridges.

Uitgedroogde cartridge herstellen

Een uitgedroogde cartridge herstellen voor een printer [die niet helemaal leeg is] kan weer gangbaar gemaakt worden door het tuitje waar het inkt uitkomt enige tijd in een bakje water te leggen daarna voorzichtig droog wrijven met een pluisvrij doekje.  Let wel op! dit kan niet bij watervaste inkt, succes

Buys t
Tip #3189


Cartridge in lauwwarm water

Stopt het patroon met printen, na bijv. een vakantie? Zet dan de cartridge in een bakje met lauw warm water ongeveer 1 vinger hoog. Voor canon printers met de patronen 3, 6, 520 en 521, 525 en 526 kan de printkop eruit worden gehaald, met glassex op de printkop spuiten, en een dun straaltje warm (niet te warm) water op de grijze vlakjes boven en onder op de printkop, kwartiertje laten drogen en hij werkt weer prima. Dit is niet slecht voor de printer. Ik werk bij het Inktstation, ik doe dit dagelijks.

Giovanni
Tip #4741


Lege cartridge niet weggooien

Als uw printer aangeeft dat uw cartridge (inktpatroon) leeg is, gooi hem niet meteen weg. Zet hem één dag op zijn kop, stukje plastic er onder tegen het lekken.
DAARNA LANDURIG SCHUDDEN (zakje erom tegen het spatten)doe hem opnieuw in uw printer en u zult zien u kan nog heel wat printjes kunt afdrukken. Dit kan ook helpen als u te maken heeft met een uitgedroogde cartridge. Dan is het wel aan te raden om de cartridge op een vochtige plek te zetten. ( bijvoorbeeld boven een bakje water ) Succes!

An van Batum
Tip #949


Printknop schoonmaken

Zet de printkop in een schaaltje met warm water. Laat deze 5 minuten erin staan. Dep daarna de printkop droog met een doekje wat niet pluist. Zet de patroon weer terug in de printer en printen maar weer!

Ron
Tip #1585


Laat een inkjetprinter insteken

De cartridge-inkt wordt door de printer regelmatig gebruikt om de printkop te spoelen. Wanneer de printer uit de pries wordt getrokken 'vergeet' de printer wanneer het tijd is op opnieuw te spoelen en zal hij opnieuw spoelen als de pries terug wordt ingestoken. Laat een inkjetprinter dus altijd insteken. Anders betaal je wat je aan stroom bespaart dubbel en dik aan inkt.

Tip #14912


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen