Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Chroom poetsen

Hoe kan je chroom het beste poetsen en schoonmaken?

Dit is echt iets voor Oma: Chroom schoonmaken en aangetast chroom herstellen. Oma heeft veel tips verzameld om het makkelijk te maken om jouw chroom te poetsen. Ook als je geen zilverpoets in huis hebt ;)

Chroom weer laten glimmen

Voor Oma van een duitse Oma, als chroom weer moet glimmen dan hoef je geen dure poetsmiddelen te kopen, neem een schone doek met meel er op en dan poets je over het chroom het gaat weer blinken als nieuw. Groetjes Oma

Jan Dekker
Tip #4835


Chroom oppoetsen met zilverfolie

Wanneer bijv. je kranen in de keuken er niet meer mooi uitzien, pak je een prop zilverfolie met de glanzende kant naar buiten, deze maak je nat met gewoon water en schuur je hiermee over het chromen oppervlakte, op deze manier polijst je het chroom en verwijder je bijv. roest en kalkvlekken of andere aanslag en komt het er als nieuw uit te zien.

Dit kun je doen met alle chromen oppervlakten, zoals bijv. de velgen van je auto, je toilethouder, de trappers of stuur van je fiets en wat al niet.

Peter Peter
Tip #11802


Chroom insmeren met lampenolie

Even met lampenolie inwrijven met zachte doek glanst als nieuw.

Ronald
Tip #2057


Chroom schoonmaken

Als je chroom schoonmaakt, moet je nooit bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken. Meestal is het voldoende om gewoon water en zeep te gebruiken. Is het chroom toch wat viezer, maak dan een papje van krijt en azijn en maak het chroom daarmee schoon. Na afloop even goed naspoelen met water en vervolgens droogwrijven met een zachte doek en je chroom glimt weer.

MjimMjam
Tip #16651


Chroom poetsen met zilverpoets

Meng wat water en wasmiddel en neem het chroom af met dit sopje. Laat dit vervolgens goed drogen. Pak vervolgens een zachte doek en breng hier zilverpoets op aan. Poets deze zilverpoets voordat deze droog is uit op de oppervlakte van chroom.

Keesje
Tip #16781


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen