Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Dazenbeet genezen

Wat kan ik het beste doen als ik een dazenbeet heb?

Veel mensen weten niet dat Dazen niet steken maar bijten! Lees onderstaande tips goed door wat je moet doen als je door een daas gebeten wordt.

Tips tegen dazen

Vooral in juli en augustus kan men tijdens een wandeling knap lastig gevallen worden door een daas. Misschien handig om te weten dat dazen zich vooral ophouden onder bomen. Dus wanneer je in open terrein wandelt zul je er minder last van hebben. Dazen zijn makkelijk dood te slaan omdat ze traag zijn. Mocht je toch gestoken zijn, doe dan wat tandpasta op de plek. Door de menthol zal je nergens meer last van hebben.

Mathilde
Tip #11911


Ijs helpt tegen dazenbeet

Een daas beet kan ervoor zorgen dat je infecties krijgt. Het is daarom van belang om de wond zo snel mogelijk te doen desinfecteren met een wondontsmettingsmiddel. Als je de wond hebt ontsmet pak ik altijd een ice-pack of een washandje gevuld met ijsklontjes die ik vervolgens tegen de plek aan houdt. Mijn advies is om dit zo’n 10 minuten voor te houden. Door het koelen zorg je ervoor dat de plek niet gaat op zwellen. Heb jij enorm veel last van jeuk? Dan is het aan te raden om een crème of stick te gebruiken die deze klachten tegengaan.

Mert
Tip #20219


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen