Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Deuren schoonmaken

Hoe kun je deuren het beste schoonmaken?

Deuren zijn dingen die je tijdens het schoonmaken in huis nog wel eens overslaat. Ze lijken namelijk altijd wel schoon. Maar schijn bedriegt! Kijk maar eens goed naar je deuren, er bestaat een grote kans dat er een laagje vuil op zit en dat er best veel vingertasten te zien zijn. Het is daarom best verstandig om de deuren met regelmaat schoon te maken. Op deze pagina vind je tips om vergeelde deuren schoon te maken of andere vlekken aan te pakken. Vergeet ook de bovenkant van de deur niet mee te nemen met een microvezeldoek!

Deuren schoonmaken met groene zeep

Deuren kan je goed schoonmaken door wat groene zeep te gebruiken. Doe dit door een spons te gebruiken, zorg dat alles naderhand wel weer goed droog wordt gemaakt.

Keesje
Tip #18010


Rookaanslag deur verwijderen met ammoniak

Vergeelde deuren van rookaanslag, kun je 't beste schoonmaken met ammoniak in lauw water. De deuren van onder naar boven schoonmaken met een sponsdoekje. Daarna goed afnemen met schoon water.

Tip #7446


Afnemen deuren

Deuren afnemen kan goed met een microvezeldoek en normale allesreiniger. Als het vuil hardnekkig is, dan gewoon extra hard boenen maar niet cif en schuursponsjes aan de haal. Dat kan krassen op de deur opleveren.

Oma Jeltje
Tip #18032


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen