Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Donzen kussen wassen

Hoe kan je het beste donzen kussens wassen?

Donzen kussens wassen vraagt ook om de oer-oude tennisbal methode. Door de tennisballen bij de was in te doen wordt het opgeklopt, deze en andere tips om een donzen dekbed of kussens te wassen lees je uitgebreid hieronder.

Donzenkussens wassen

Zijn u (dure) donzenkussens dun geworden?, doe ze in de wasmachine met wat fijnwasmiddel, en stop ze daarna in de droger (ongeveer 2 uur) op een niet te hoge temperatuur, en in de meeste gevallen zullen ze weer zo dik als voor heen zijn, maar je kan er van 2, ook weer 1 (bijvullen) tot op de gewenste dikte, maar doe dat wel nat want anders zit je hele huis met dons.

An van Batum
Tip #951


Donzenkussens in droger met tennisbal

Als je donzenkussens (of bijvoorbeeld winterjassen) wast, doe ze daarna in de droger met een paar tennisballen. Het maakt een beetje herrie, maar ze komen er weer lekker dik en donzig uit

Marleen
Tip #1168


Donzen kussen wassen met een tennisbal

Nadat ik mijn donzen kussen heb gewassen, gaan ze de droger in. Ik wil alleen wel voorkomen dat de kussens niet meer zo donzig zijn. Dit voorkom ik door een paar tennisballen mee te wassen. Dan wordt het weer goed pluizig. Het maakt wel veel lawaai, maar dat heb ik er dan voor over.

Mowke
Tip #20750


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen