Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Douchegordijn wassen

Hoe kan je handig je douchegordijnen wassen?

Als je jouw douchegordijn wilt schoonmaken is een flinke wasbeurt de beste optie. Gezien de vlekken op een douchegordijn vaak vochtvlekken zijn moet je goede keuzes maken voor het wassen van een douchegordijnen. Lees daarom ook deze tips goed door.

Douchegordijn wassen met azijn

Was het douchegordijn met een fijnwasmiddel en een flinke scheut azijn op een fijnwasprogramma. Nat ophangen. Deze is hierna weer als nieuw.

Tip #1522
2 0
Douchegordijn wassen met vaatwastablet

Douchegordijnen worden als nieuw door ze te wassen in de wasmachine op 40 gr. met een tablet voor de vaatwasser. verwijderd kalkaanslag en andere vlekken en worden mooi zacht.

H.Meijerhof
Tip #1563
1 0
Douchegordijnen vastzetten met magneten

Vies als dat plastic gordijn aan je lijf plakt. Ik gebruik magneten om deze in de douchebak vast te zetten.

Anke
Tip #5733
1 0
Weken in emmer warm water met chloor

Heeft u een smerig douche gordijn, doe hem dan in een emmer warm/heet water met een scheut chloor! Een nacht/dag laten staan en hij is weer zo goed als nieuw!

L B
Tip #5002
0 0
Douchegordijn Reinigen met Poetsdoekjes

Je kunt een douchegordijn reinigen in de wasmachine bij de schoonmaakdoekjes. De schoonmaakdoekjes hebben dan meteen een poetsende werking op het douchegordijn.
Gebruik bij het waspoeder eventueel een beetje azijn. Zet het programma op 30 graden.

Sjelsjel
Tip #16722
0 0
Douchegordijn weken in water met Steradent

Stoffen douchegordijnen in een emmer met heet water en steradent tabletten leggen en een nacht laten staan. Wordt wel roze, daarna in de witte was, hierna weer brand schoon.

Tineke
Tip #2452
0 0
Douchegordijn weken in azijn en water

Een vies verkalkt (nylon)douche gordijn een nachtje in een emmer met water en flinke scheut azijn laten weken en dan in lauwwarm wasprogramma in de wasmachine wassen.

P.W. van Tol
Tip #5425
0 0