Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Gordijnen opfrissen

Velours overgordijnen in de droogkast

Om niet altijd verlours overgordijnen te moeten laten wassen kun je ze 10 minuten in de droogkast doen op koude stand en het stof trekt eruit, kijk maar eens naar de filter nadien.

Sonja
Tip #4053


Mist voor de gordijnen

Gordijnen vind ik heel erg onnodig om altijd te wassen. Ze zijn namelijk niet altijd vies genoeg om helemaal te wassen. Ik heb daar wel een manier voor. Ik hang ze gewoon buiten als het er mist of vorst is. Dan worden alle geurtjes er uit gehaald. Het is heerlijk fris om je gordijnen dan weer binnen te halen. Daar kan ik heel erg vrolijk van worden, omdat je hele huis er fris door gaat ruiken.

Gordijn
Tip #21062


Gordijnen opfrissen door buiten hangen

Als je gordijnen hebt, is de kans aanwezig dat hier vieze luchtjes in gaan zitten. Echter is het mogelijk om de gordijnen op te frissen door deze buiten te hangen. Hierbij kun je dit het beste doen wanneer het mistig is of het vriest. Hierdoor verdwijnen de vieze luchtjes waar je last van hebt al snel.

Anita
Tip #21165


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen