Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Graniet schoonmaken

Hoe kan je graniet schoonmaken en de doffe plekken op graniet herstellen?

Let altijd goed op met natuursteen en mooie aanrechtbladen: Grote fouten op dit vlak zijn onherstelbaar. Dus schakel bij twijfel altijd experts in. Als je toch het risico wilt nemen kan je de tips doorlezen:

Graniet aanrecht onderhouden met groene zeep

Een granito aanrecht moet je eens per 3 maanden insmeren met groene zeep-oplossing en dan laten indrogen. Dat beschermt het oppervlak en geeft een zachte glans. Uitgebeten vlekken van bv. azijn of fruitzuur insmeren met vloeibare bijenwas.

Caroline
Tip #1997


Aanrecht schoonmaken met schuurmiddel

Een beetje schuurmiddel op een spons wat water er bij en dan de aanrecht met licht draaiende bewegingen schoonmaken. Niet te veel schuurmiddel want dat scheelt weer afneem werk.

Jolanda
Tip #3328


Graniet herstellen met allesreiniger en schuurwol

Allesreiniger, schuurwol, klein beetje water en dan licht in draaiende bewegingen afpoetsen. Alle vlekken opgelost als sneeuw voor de zon.

Margriet
Tip #3118


Graniet aanrecht herstellen met groene zeep

Maak eerst uw aanrechtblad schoon met muscle keuken cuisine, dit ontvet het blad, maak daarna een sopje met vloeibare groene zeep maak het blad goed nat en laat dit 15 min op het blad liggen daarna met schoon water af doen en uw blad is als nieuw.

Marion
Tip #3314


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen