Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Nieuwe handdoeken? Leg ze even in een teiltje met azijn voor 2 uurtjes. Dan in de wasmachine goed wassen. De handdoeken absorberen veel meer vocht! En ze zijn heerlijk zacht! Ook toe te passen voor theedoeken. Werkt geweldig!

Sandra
2 1


Op handoeken zitten vaak akelige prijsplakkers, even het stoomstrijkijzer er achter houden en de lijm laat los zonder dat je lelijke lussen in de handdoek trekt.

0 0


Als ik nieuwe handdoeken koop, zigzag ik ze meteen om en naai in elke hoek een lusje van dubbelgestikt biasband in de bijpassende kleur. Je grijpt nooit mis als je de handdoek (of theedoek) op een haakje wilt hangen en hij zal NOOIT gaan rafelen.

Nel
0 0


TIPS OM HANDDOEKEN TE WASSEN:
- Gebruik geen wasverzachter door de wasverzachter wordt het absorberend vermogen van je handdoeken minder en bovendien heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in je handdoeken.
- Handdoeken kun je het beste samen met andere handdoeken wassen. Handdoeken kunnen harder slijten als je ze bij andere kleding mee wast. Bovendien kunnen pluisjes van de handdoeken op je andere kleding terecht komen.
- Bij ziekte of bijvoorbeeld bij voetschimmel is het aan te raden de handdoeken op 60 ° te wassen. Schimmels en bacteriën gaan pas dood vanaf 60 °.
- Strijk geen handdoeken. Door het strijken kunnen de katoenvezels beschadigen wat het absorberend vermogen van de handdoek aantast.
- Vouw de handdoeken na het drogen luchtig op en prop ze niet in de kast.

0 0