Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Nieuwe Handdoeken

Wat kan je het beste doen bij nieuwe handdoeken zodat ze niet gaan stinken of pluizen?

Nieuwe handdoeken kunnen als een gek gaan pluizen of erger nog: de hele badkamer kan ernaar gaan stinken als ze verkeerd gewassen zijn. Lees onze tips goed door en leer hoe je het beste met nieuwe handdoeken om moet gaan.

Nieuw handdoeken in teiltje azijn

Nieuwe handdoeken? Leg ze even in een teiltje met azijn voor 2 uurtjes. Dan in de wasmachine goed wassen. De handdoeken absorberen veel meer vocht! En ze zijn heerlijk zacht! Ook toe te passen voor theedoeken. Werkt geweldig!

Sandra
Tip #2917


Stroomstrijkijzer tegen prijsplakkers

Op handoeken zitten vaak akelige prijsplakkers, even het stoomstrijkijzer er achter houden en de lijm laat los zonder dat je lelijke lussen in de handdoek trekt.

Ines
Tip #958


Tips bij het wassen van handdoeken

TIPS OM HANDDOEKEN TE WASSEN:
- Gebruik geen wasverzachter door de wasverzachter wordt het absorberend vermogen van je handdoeken minder en bovendien heb je kans dat er meer zeepresten achterblijven in je handdoeken.
- Handdoeken kun je het beste samen met andere handdoeken wassen. Handdoeken kunnen harder slijten als je ze bij andere kleding mee wast. Bovendien kunnen pluisjes van de handdoeken op je andere kleding terecht komen.
- Bij ziekte of bijvoorbeeld bij voetschimmel is het aan te raden de handdoeken op 60 ° te wassen. Schimmels en bacteriën gaan pas dood vanaf 60 °.
- Strijk geen handdoeken. Door het strijken kunnen de katoenvezels beschadigen wat het absorberend vermogen van de handdoek aantast.
- Vouw de handdoeken na het drogen luchtig op en prop ze niet in de kast.

Tip #15678


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen