Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Hond laat veel scheten

Waarom laat mijn hond zoveel scheten en wat kan ik er tegen doen?

Merk je dat je hond vaak scheten laat en denk je misschien dat het met zijn gezondheid te maken heeft? Probeer de tips van Oma maar eens uit om te kijken of er iets werkt.

Zorg ervoor dat de hond wat minder snel eet

Ik heb wel eens gehoord dat het werkt om een redelijk grote steen in de bak met voer te leggen zodat de hond hier omheen moet eten. Zo kan hij niet zijn eten in een keer opslokken en wordt hij hopelijk minder winderig.

Pieter
Tip #20125


Voeding

Als honden last van winderigheid hebben ligt dit vaak aan de voeding. Sommige honden kunnen niet tegen goedkope (supermarkt) voer. De maag kan dat voer niet goed verteren en zo komen er halfverteerde voedingsresten in de darm wat er voor zorgt dat de darm meer gassen produceert. Probeer eens om een ietwat duurdere en beter merk te kopen. Begin eers met driekwart oud voer en een kwart nieuwe. Bouw dat langzaam op tot alleen nieuw voer. Houd ook een regelmaat in etengeven. 2x per dag om bijvoorbeeld 8 uur en 20 uur. Als dit niet werk zal ik een darm/maag onderzoek laten plegen. Misschien is hij allergisch.

Slimmeopa
Tip #20126


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen