Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Houdbaarheid onthouden

Hoe kan je het beste de houdbaarheidsdatum onthouden van artikelen in de koelkast?

Echt een tip van oma. Wat je nodig hebt is schilderstape en een dikke stift dan vergeet je nooit meer de houdbaarheidsdatum van producten in de koelkast!

Houdbaarheidsdatum op schildersplakband

De houdbaarheidsdatum van levensmiddelen staat vaak heel klein op verpakkingen vermeld en de ene keer staat de datum op de voorkant, dan weer op de achterkant, het deksel enz. Als je na een tijdje nog eens naar die datum wilt kijken weet je soms niet meer waar die stond en moet je weer zoeken. Ik heb het volgende bedacht: Als ik een product heb gekocht dan bekijk ik de houdbaarheidsdatum en die schrijf ik in grote letters op een stuk schildersplakband, ook wel afplaktape of - band genoemd en dat plak ik dan op de voorkant van het artikel. Dan hoef ik de volgende keer niet meer te zoeken waar die datum ook al weer stond en ook hoef ik mijn bril er dan niet meer bij te pakken want ik heb met grote letters geschreven.

Trix
Tip #11702
0 1
Houdbaarheidsdatum verlengen: wasknijper

Gebruik een wasknijper om een geopende verpakking van chips, zoutkoekjes e.d. opnieuw te sluiten; zo blijft alles nog DAGEN lang vers bewaard.

Tip #1082
0 0