Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren
Website van het Jaar Oma Weet Raad is genomineerd voor Website van het Jaar.
Stem nu op Oma Weet Raad en maak kans op mooie prijzen!
Stem hier

Verwarm de inhoud van een blikje of flesje gewoon bier, het mag net niet koken. wrijf het bier met een schone doek op uw houten tafel, even laten opdrogen en met een vochtige doek nawrijven, u tafel krijgt zo zijn oude kleur en glans terug.

3 5 1 0


Heeft u een vlek in u tafelblad? Maak dan een doekje nat met water en een paar druppels azijn. Leg die 3 uurtjes op het tafelblad en daarna goed wrijven met een nat schuursponsje en de vlek is weg.

5 0 0


Een deuk in een massief houten kast of vloer valt soms nog te repareren.Leg een vochtig doekje op de beschadiging.Pak daarna de hete strijkijzer en zet die er eventjes op,en voila. Het hout is uitgezet en uw deuk is weg.

5 0 0


Mix een kopje olijfolie met een half maatje citroensap. Aanbrengen op het hout als schoonmaakmiddel, maar ook als onderhoudsmiddel.

5 0 0


Vlekken op glanzend hout kun je heel goed verwijderen door met een kurk, gedoopt in een mengsel van olie en spiritus, over de plek te wrijven.

5 0 0


Die Ajax schoonmaakdoekjes zijn verrekte handig, maar mijn houten tafel kreeg er altijd een doffe glans van. Nu ben ik er achter gekomen dat goedkope billendoekjes voor baby\'s ook ideaal in gebruik zijn. Geen doffe glans meer, en de helft goedkoper!

5 0 0


Neem een deel echte eau de cologne, 2 delen (zonnebloem)olie. Meng dit goed, wrijf het hout ermee in, even in laten trekken, uitwrijven en... als nieuw.

5 0 0


Gaan laden stroef open? Neem een kaars en haal deze onderaan de la en boven op het glijvlak in de kast.

5 0 0