Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kandelaar Schoonmaken

Hoe kan je het beste een kandelaar schoonmaken?

Afhankelijk van het materiaal van de kandelaar kun je hem op verschillende manieren het beste schoonmaken. Gaat het puur om kaarsvet verwijderen van een kandelaar dan kunnen onder andere spiritus, een warme spons of vaseline je helpen.

Kandelaar schoonmaken in oven

Leuk zo'n kandelaar met vele armen en koperen krullen , maar schoonmaken vond ik een rotklusje. Tegenwoordig leg ik de kandelaar op een stukje bakpapier in de warme oven. Als hij zo warm is dat het kaarsvet smelt pak ik hem eruit en veeg ik het gesmolten kaarsvet met keukenpapier eraf. Werkt prima.

Andrea
Tip #3961


Kandelaar schoonmaken door deze in de vriezer te plaatsen

Als je kaarsen dagelijks brandt ben je voor je het weet weer toe aan nieuwe kaarsen. Het enige nadeel aan kaarsen kan zijn dat het lastig is om de kandelaar goed schoon te maken. Gelukkig hebben we hier een goede tip voor. De tip die ik voor jou heb is de kandelaar in de vriezer zetten. Als je de handelaar een aantal uur in de vriezer legt zal het kaarsvet krimpen door de kou. Hierdoor komt het gemakkelijk los en kan je het makkelijk los maken.

Wessel
Tip #21000


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen