Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kleurbehoud kleding

Wat kan je het beste doen als je de kleur van je kleding wilt behouden?

Om kleur van kleding te fixeren in een kleding stuk (te behouden) kan het helpen om de kleding een nachtje te laten weken in een emmer met koud water en azijn. Deze en andere tips vind je op oma weet raad.

Nieuwe kleding weken in azijn en water voor het wassen

Wanneer ik nieuwe kleding gekocht heb doe ik de kleding per kledingstuk in een emmer met een kopje azijn en lauw water dit laat ik staan. Vervolgens spoel ik het uit na een uurtje en was ik het in de wasmachine. De voordelen zijn dat de kleuren niet uitlopen die nieuw zijn en vooral bij spijkerbroeken blijft de blauwe kleur donker. Probeer het maar eens uit met een emmer met lauw water en een emmer met een kopje azijn! Je ziet het verschil! ;)

Nienke van der Heijden
Tip #6739


Doen: kleding in azijn laten weken

Dit is de manier om de kleur te behouden en dus langer te genieten van ook je andere kleding (aangezien de kleur veel minder zal afgeven.)

73
Tip #19659


Geef je Denim kleur af?

Je broek een nachtje in een emmer water met azijn laten staan. Daarna wassen (eventueel met een scheut azijn, in de wasmachine, erbij).

WW
Tip #19663


Denim broeken

Door nieuwe denim broek te wassen met de wat oudere exemplaren, nemen de ouderen weer wat kleur over

Janna
Tip #20688


Zorgen dat je kleding kleuren behoud door het juiste wasmiddel

Als je je kleren wast zorg dan dat je geen universeel wasmiddel gebruikt. Dit bevat namelijk bleekmiddelen. Zorg dat je een vloeibaar product kiest dat speciaal gemaakt is voor kleuren zoals Coral Optimal Color. Dit bevat ingrediënten die kleuren extra kunnen beschermen tegen de verandering van kleur.

Anoniem
Tip #21006


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen