Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Knuffelbeesten wassen

Hoe moet ik een knuffelbeest wassen?

Oma weet wel raad met knuffelbeesten: Hoe kan je knuffelbeesten schoonmaken en/of wassen zonder ze te beschadigen of faal te maken? Oma ging op onderzoek uit of je knuffelbeesten nou wel of niet in de wasmachine kan doen.

Knuffel wassen stand: fijne was

Als je een knuffel gaat wassen moet je de wasmachine wel op de fijn stand zetten. Ik zou zelf niet voor het standaard programma kiezen. Vermijd ook een heet programma.

Omaweetraad
Tip #19415


Stappenplan voor het wassen

Ik hanteer altijd het volgende stappenplan voor het wassen van knuffels. - Pak een wasnetje - Doe de knuffel in het wasnetje - Kies voor een programma van 30 graden ( fijne was ) - Na het wassen: direct goed zelf een beetje droog maken / uitrekken en op een droge plek ophangen ( het liefst ergens waar het tocht of beter nog: in de zon) Het goed drogen van de knuffel is wel belangrijk: Zo blijft de knuffel namelijk pluizig. Als je dit half doet krijg je een verminkte knuffel! (eigen ervaring)

Anne Louisa
Tip #19434


30 Graden

Zelf als ik de knuffels van onze kinderen was ga ik voor 30 graden. Op sommige sites staat dat je de knuffels ook op 40 graden kan wassen maar dit zou ik niet doen, ik zou wel voor 30 graden gaan,

Arne
Tip #19426


Wel of niet knuffels wassen?

Je kan prima knuffels wassen, alleen moet je er wel vanuit gaan dat als je de knuffels zeer vaak wast dat de kwaliteit dan afneemt. Als je de knuffel weer zacht wilt krijgen moet je hem zeer goed laten drogen in de open lucht. Er moet echt wat tocht zijn en de knuffel moet niet in een vochtige ruimte drogen.

Marcella
Tip #19428


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen