Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Koffiezetapparaat Ontkalken

Hoe kan ik het beste het koffiezetapparaat ontkalken?

Ja, azijn helpt goed bij het ontkalken van een koffiezetapparaat. Je koffiemachine kan dus goed schoongemaakt worden met azijn, maar natuurlijk ook met ontkalker.

Senseo Ontkalken met Cola

Als je een Senseo wilt ontkalken kan je ook gewoon Cola gebruiken. Dit werkte bij mij supergoed. Bij Senseo zelf willen ze natuurlijk niet dat dit bekend wordt want dan kunnen ze die dure middeltjes niet meer verkopen.

CEO van Senseo
Tip #19641


Koffiemachine reinigen met azijn

Om uw koffiemachine volledig te reinigen water met azijn laten doorlopen, reinigt volledig en verwijdert ook vieze geurtjes. Dit werkt ook voor thermossen, gewoon heet water met azijn indoen en even laten weken.

Tip #1723


Koffiezetapparaat Ontkalken

Kalkaanslag is te verwijderen door het reservoir te vullen met water en een scheut azijn of citroensap. Druk daarna een aantal seconden tegelijkertijd op de knoppen voor een enkel en een dubbel kopje koffie. Hierdoor zal het hele reservoir in één keer door het apparaat lopen. Let op, zet wel een grote schaal onder het apparaat. Daarna het apparaat nog goed doorspoelen met alleen water.

Kim
Tip #19639


Dure HG Oplossing werkt wel

HG is vaak te duur, maar HG heeft wel een goede koffiemachine ontkalker op de markt. Ik gebruik die en het werkt wel.. Azijn enzo is natuurlijk wel goedkoper. Misschien zit er wel azijn in die dure HG fles.

GR
Tip #19642


Melkresten espressomachine verwijderen

Heeft iemand een goede tip om opgedroogde melkresten van een espressomachine te verwijderen. Vooral het slangetje waar de melk doorheen moet is niet meer helder schoon te krijgen. Ik heb wel gezien dat er dure reinigingsmiddelen op de markt zijn, maar daarmee ik de binnenkant van de slang ook niet mee schoon. Ben benieuwd of dit ook met een simpel huis, tuin of keukenmiddel schoon te maken is.

Esther
Tip #19660


koffiemachine reinigen met azijn

Het is goed om geregeld je koffiemachine te reinigen. De makkelijkste manier om dit te doen is door middel van azijn te gebruiken. Het zuur van het azijn kan de kalkaanslag binnen no-time laten oplossen. Het kan ook zonder azijn, toch is dit de makkelijkste manier.

Anoniemx
Tip #21008


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen


Of je nou een Senseo of een Douwe Egberts koffiezetapparaat in huis hebt. Met de tips van Oma Weet Raad ontkalk je de machine zonder veel kosten te hoeven maken.