Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

inductie kookplaat schoonmaken

Hoe kan je het beste een inductie kookplaat schoonmaken?

Een inductie kookplaat, een zwarte glas kookplaat of een glazen kookplaat is goed schoon te krijgen met allerlei middeltjes. Lees onze tips om dit probleem goed op te lossen.

Kookplaat reinigen

Een zwart glazen kookplaat is heel mooi maar erg moeilijk te reinigen omdat je door het spiegeleffect de kleinste spoortjes van vuil en vet ziet. Na veel experimenteren heb ik een goede methode gevonden. 1: Eerst even de dikste vetvlekken verwijderen met iets vochtig keukenpapier. Een papieren vaatdoekje werkt ook prima als het erg gespetterd heeft want die kun je uitspoelen en voor de tweede of derde keer gebruiken. Dan de glasplaat goed wrijven met een niet-krassende schuurspons die nat is gemaakt met een slap sopje. Let erop dat dit inderdaad slap is want een teveel aan reinigingsmiddel laat veel zeepresten achter die weer zorgen voor een waas op de glasplaat. Na het boenwerk de natte plaat afnemen met een goed uitgeknepen viscose spons (deze neemt veel water op). U zult zien dat de glasplaat nu al (zo goed als) schoon is. Een eventuele lichte waas laat zich makkelijk verwijderen met keukenpapier, een schoon en droog keukendoekje of een microvezeldoekje.

Willem Zijlstra
Tip #4665


Inductie kookplaat schoonmaken na gebruik

Zorg dat je na het gebruiken van de inductiekookplaat dat je het snel schoon maakt. Zorg dat de inductiekookplaat is afgekoeld. Verwijder hierna vlekken en etensresten. Dit kan met een vochtige doek. Op deze manier zal de kans op hardnekkige vervuiling heel klein blijven.

Ruby
Tip #21009


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen