Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Krakend bed verhelpen

Wat kan je het beste doen tegen een krakend bed?

De handigste tips om het kraken van je bed tegen te gaan: met deze tips heb je minder last van een krakend bed.

Krakend bed of trap? Heet water en zeep

Hout kan na verloop van tijd gaan kraken. Vooral een krakend bed kan heel genant zijn. Het probleem ontstaat doordat het hout te droog is geworden. De oplossing? Doe een laag heet water in een teiltje en leg daarin een stuk Sunlight zeep. Laat het sopje een nacht staan, zodat de zeep gedeeltelijk oplost. Doop een doek in het sopje en maak alle houten delen van het bed of de trap flink vochtig. Desnoods nog een keertje herhalen, en je hebt geen last meer van gekraak!

Pieter
Tip #2752


Schroeven goed aandraaien om krakend bed te verhelpen

Als je na een lange werkdag eindelijk lekker in bed ligt wil je lekker kunnen slapen. Het is dan heel vervelend als je bed kraakt. Vaak kun je dit gemakkelijk oplossen dan dat je denkt. Vaak is een groot deel of het gehele gekraak verholpen als je alle schroeven goed aandraait.

Feyenoord74
Tip #21011


Krakend hout van een ikea bed

De meeste (twee persoons) Ikea bedden hebben onder het bedframe in totaal 6 "onderzetters" ter bescherming van de vloer. als er eentje mist, krijgt het frame speling en gaat het hout kraken bij beweging. een bierviltje d'r onder doet wonderen.

Druganov
Tip #21556


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen