Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kriebelende wol

Is er iets speciaals dat je kan doen tegen kriebelende wol?

Ook bij kriebelende wol kan het helpen om de kleding een nachtje in een vriezer te doen deze en meer tips van oma vind je hieronder.

Wolwasprogramma kriebeltrui

Was Wol op het wolwasprogramma van je wasmachine, met een beetje woollite in de wasbol,en een goede scheut wasbenzine als je wasmachine water pakt, ( Dit dus niet in de bol) op 20 °C of 30 °C. Was ook een enkel stuk in de wasmachine. Liggend laten drogen, en klaar!😉 NB de wol ruikt na het wassen naar wasbenzine maar als het droog is niet meer. Wol is van nature vet, met de wasbenzine, voegen we dus weer wat vet toe, waardoor de wol niet meer kriebelt. Dit werkt 100 malen beter als de wol in de vriezer leggen!!

Nieke
Tip #14761


Kom van je kriebelende wol af door azijn te gebruiken

Op een lekkere koude winterdag vinden de meeste mensen het lekker om soms een lekkere trui van wol aan te hebben. Ondanks dat dit lekker warm zit kan het soms best prikken. Als je hier iets aan wilt doen kun je de trui in de wasmachine doen met een scheutje azijn. Zo zullen de jeukende pluisjes een stuk zachter worden. Vergeet niet om je trui binnenstebuiten te wassen. Dit kan ten kosten gaan van de kwaliteit van de trui.

Verstappen
Tip #21018


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen