Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Kringen in teak

Als je witte of grijze kringen in jouw teakhouten tafel hebt, wat kun je dan het beste doen?

Je kan een droge handdoek over de kringen op een teak houten tafel leggen. Vervolgens richt je een föhn in een warme stand op de plek waar de kring zit.  Haal vervolgens de föhn en theedoek weg en de kring is als het goed is weg! Bekijk ook andere tips op deze pagina voor het verwijderen van de kringen. 

Kringen op Teak? Koperpoets

Heb je last van witte kringen in je teak houten tafel, dressoir etc. Gebruik dan koperpoets, klinkt raar, maar werkt echt. Doe wat koperpoets op een doekje en wrijf de plek waar de kring zit goed in, tijdje wrijven en je ziet het wegtrekken. Je ziet er uiteindelijk helemaal niets meer van.

Saskia
Tip #1878


Kringen in teak verwijderen door koperpoets

Het klinkt een beetje raar, maar het werkt echt. Bij witte kringen in je teak houten tafel kun je dit eruit krijgen door koperpoets te gebruiken. Als je een beetje koperpoets op een doekje doet en je wrijft vervolgens over de kringen heen zullen de kringen vanzelf verdwijnen. Na een poosje wrijven zie je niks meer van de teak.

Tipipe
Tip #21019


Wrijf kringen op teak in met sigarenas

De kringen op een houten tafel van teak krijgt men weg als men ze inwrijft met sigaren as. Gegarandeerd dat de kring weg gaat. Later wel schoonmaken met een doek.

Tip #3459


Met een vlammetje aan de slag

voorzichtig met een vlammetje er overheen gaan helpt ook, van aansteker of zo

Henny114
Tip #20081


Schuursponsje en groene zeep

Een kring in mijn teake tafel kreeg ik met geen mogelijkheid weg, zelfs niet met as zoals hier op de site stond. Even wezen google en het volgende werkt perfect! Smeer op een schuursponsje een beetje groene zeep en ga daarmee over de kring en schuur de kring eruit. Klinkt eng, maar het werkt perfect!

Sandra
Tip #3989


olie en azijn

Vochtkringen (of vlekken) in onbehandeld hout krijg je eruit door ze in te smeren met een mengsel van olie en azijn. Even laten intrekken en dan met zachte doek uitwrijven. Indien nodig herhalen.

Susan Kokke
Tip #20080


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen