Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Microvezeldoekjes wassen

Kan je microvezeldoekjes het beste wassen met azijn?

Microvezeldoekjes wassen: met deze tips van oma krijg je de gele doekjes weer goed schoon voor hergebruik.

Schoonmaken en wassen

Bij microvezeldoekjes heb je geen schoonmaakmiddelen nodig om alles toch helemaal schoon te krijgen. Ik gebruik voor iedere klus een schoon lapje en gooi hem daarna meteen in de wasmachine. Zo doe ik mijn ramen binnen, de deuren, het aanrecht en het toilet allemaal meteen na elkaar. Geen geloop met emmers, geen strepen op je ramen en alles schoon en fris.

Jannie
Tip #4066


Schoonmaaktips

Ik heb heel veel microvezeldoekjes gekocht. Een deel heb ik tot "washandjes" gestikt. Je kunt er goed mee in de kleine hoekjes op die manier.Ik maak alle doekjes nat met water en azijn. Na gebruik gaan alle gebruikte doekjes even in de magnetron (maakt dan ook gemakkelijker schoon) en daarna in de wasmachine. Zo hoef je nooit met emmers te slepen en is je huis brandschoon.

Jannie
Tip #5192


Microvezeldoekjes wassen

Microvezeldoekjes zijn niet moeilijk om te wassen, maar ik heb er wel een truc voor. Als je ze aan elkaar naait, kun je er een washandje van maken. Op die manier heb je dus iets waar je kleine dingen mee weg kan halen. Bijvoorbeeld in een hoekje of iets in die richting. Dit zijn allemaal erg makkelijke trucjes die je kunt toepassen.

Derya
Tip #20795


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen