Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Paaseieren verven met natuurlijke kleurstoffen:
Roze tot rood: bieten of bessensap
Bordeauxrood: uienschillen
Blauw tot paars: bosbessen
Blauw: rode kool
Groen: verse spinazie
Bruin: gebrouwen koffie
Geel: kurkuma

Je kunt op twee manieren te werk gaan:

1. De eieren 10 minuten koken in gewoon water;
het kleurwater maken door de grofgehakte kruiden of groente 30 tot 60 minuten in water te koken (af en toe roeren) en daarna te zeven en te laten afkoelen; 
dan de eieren in het kleurwater leggen.
Hoe langer je de eieren in het kleurbad laat liggen, des te sterker wordt de kleur. Je kunt de eieren rustig een nacht laten staan.
Met deze methode krijgen de eieren een egale kleur.

2. Je kookt de eieren met de kruiden of groente 15 minuten samen in water. Het resultaat is dan meer marmerachtig. Vind je de kleur niet sterk genoeg, dan kun je de eieren alsnog een tijd in het kleurbad laten liggen.
Zorg er bij beide werkwijzen voor dat de eieren niet tegen of op elkaar liggen en dat de eieren volledig onder water staan. 


Na het verven de eieren goed laten drogen, daarna opwrijven met een doekje met olijfolie of zonnebloemolie. Dan gaan ze mooi glanzen.


5 0 0

Login om een reactie te geven: