Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pluizende sjaal

Wat kan ik doen tegen een pluizende sjaal?

Als het buiten kouder wordt is het natuurlijk een goed idee om een sjaal om te doen, maar het pluizen hiervan kan heel vervelend zijn. Lees hier de tips van oma wat je er tegen kan doen.

Mijn ervaringen met een pluizende sjaal

Ik had net een nieuwe sjaal gekocht. Deze pluisde alleen enorm, en deze pluisjes komen vooral in mijn mond terecht. Ik vroeg me af: wat is hier het beste tegen te doen? Wat kan ik het beste doen tegen zo'n pluizende sjaal? Toen las ik ergens de volgende tip: Maak de sjaal een beetje vochtig en leg hem een nacht in een plastic tas in het vriesvak. Goed uitkloppen en laten ontdooien daarna pluist de sjaal meteen een stuk minder. Dit werkte echt super!

Anoniem
Tip #19614


Gebruik een wegwerp scheermesje

Met een wegwerp scheermesje kan je de pluisjes zo van de sjaal af krijgen. Als het gaat om een pluizende sjaal gemaakt van losse wol? Dan moet je de sjaal eenmaal wassen. Al werkt de tip met de vriezer ook erg goed!

JanetteB
Tip #19617


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen