Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Pot openmaken

Hoe krijg je een vastzittende schroefdeksel van een glazen pot?

Krijg je de deksel niet los van een pot? Soms zit een schroefdeksel echt muurvast. Met deze tips van oma lukt het misschien hem toch weer los te krijgen. Bijvoorbeeld al geprobeerd op het midden van de deksel te slaan of aan de onderkant van de pot? Lees deze en meer tips onderstaand.

Pot openen met een mes

Pak een mes waarmee je normaal brood smeert, en steek deze tussen het deksel, duw niet, maar draai het mes een beetje. Pot zou nu makkelijk te openen moeten zijn.

Willem
Tip #4433


Deksel openen met elastiek

Deksel vast: Als ik een pot met deksel open moet draaien dan doe ik een postelastiek om de deksel en het gaat moeiteloos open! 

Tip #14261


Anti-glij doekje om pot te openen

Knip van een lapje anti-glijd doek (te koop bij de huishoudwinkel, voor o.a. onder vloerkleedjes) 2 stukjes van plm. 20 x 20 cm. Een lapje in iedere hand en je schroeft de deksel nu heel gemakkelijk van de pot.

Nina de Rooij, Zuid-Afrika
Tip #5500


Schroefdeksel openen met schuurpapier

Als je moeite hebt met het openen van flessen of potten met een schroefdeksel, neem dan een stuk(je) schuurpapier, je zult zien dat ze zonder probleem open gaan.

An van Batum
Tip #746


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen