Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Ramen beslaan in huis

Hoe kan ik voorkomen dat mijn ramen in huis beslaan?

Merk je dat de ramen in je huis beslaan en zoek je naar een manier hoe je dit het beste kan voorkomen? Bekijk die tips die Oma over dit onderwerp heeft en los het probleem gemakkelijk op.

Zorg voor goede ontluchting

In een huis moet de lucht rondgaan, dit kan door tocht te creëren door ramen open te zetten. Als de luchyt rondgaat zal de condens afnemen.

Patty
Tip #20765


Zet een ventilator in de kamer!

Als je last hebt van condens aan de binnenkant van de ramen heb je een soort van tocht nodig. De beste manier is om één of twee ventilatoren in huis te zetten die ervoor zorgen dat de lucht langs de ramen beweegt. De tip die echt uit Oma's tijd komt is natuurljk het open zetten van de ramen door middel van een klein kiertje: dit werkt wel maar zo krijg je wel warmte verlies. Alles draait om de beweging van lucht bij dit probleem met ramen die gaan beslaan: Dit moet je dus oplosen en een ventilator kan hier goed bij helpen.

Merel
Tip #20891


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen