Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Schaatsen onderhoud

Hoe onderhoud je schaatsen?

Schaatsen onderhouden met deze tips van oma wist je dat het van belang was je schaatsen goed droog te maken na gebruik? Deze en andere tips lees je hieronder.

Maak schaatsen schoon na gebruik

- Maak na het verlaten van het ijs de schaatsen met een droge doek droog en schoon. Dit om roestvorming te voorkomen. Herhalen bij thuiskomst.
- Bewaar schaatsen nooit in de beschermers. Deze kunnen van binnen nog niet helemaal droog zijn, waardoor roestvorming kan optreden.
- Onderhoud het leer.
- Wanneer u de schaatsen voor langere tijd opbergt, is het verstandig om de schaatsen in te vetten met zuurvrije vaseline.

Tip #14849


Elk jaar mijn schaatsen insmeren

Ik zelf merkte dat mijn schaatsen niet meer helemaal soepel waren. Dat vond ik erg lastig. Als mijn schaatsen niet lekker over de baan glijden, ga ik een heel stuk minder snel. Ik kies er zelf altijd voor om mijn schaatsen in te smeren. Op die manier blijven ze lekker soepel. Ik doe dit gewoon met vaseline. Hier smeer ik dan een goede laag van op. Dit doe ik op alle ijzeren delen. Dan kan ik weer een tijdje vooruit.

Linda
Tip #21026


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen