Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Slaolie op schoen smeren laat ze glimmen

Smeer schoenen iets in met wat slaolie ze gaan glimmen en het leer droog niet uit.

Marja
0 0


Secondelijm tussen de scheuren in de zool vult ze op

Mooie schoenen met scheurende zool. Neem secondenlijm ( gel ), buig de schoen flink open, spuit de scheur vol, met een tissue de restlijm weg vegen en de lijm uren laten werken.

0 0


Schoenen in een bak water om ze op maat te krijgen

Gooi de schoenen in een bak water en 24 uur onder water laten staan. Dan aantrekken met dikke sokken. Regelmatig sokken wisselen en je krijg schoenen die als pantoffels om je voet passen. Niet doen als het vriest.

0 0


Haarlak doet zwarte schoenen blinken

Als je zwarte schoenen echt wilt doen blinken ga er dan eens over met haarlak. Ze blinken als echte lakschoenen!

0 0


Schoenen afborstelen en opwijven voor nieuwe glans

1.schoenen afborstelen zodat stof verwijderd is 2.insmeren met borsteltje of "n oude T-shirts en op de smeer wat spug 3.15 min. drogen 4.uitborstelen 5.opwrijven met oude nylon kous geleerd in dienst en het werkt!

Thomas
0 0


Vochtige sokken rekken een strakke schoen

Ook al zo veel schoenen gekocht met het idee ze wel in te lopen, en ze vervolgens nooit meer aan te doen omdat ze toch echt te strak waren? Dames, dit is dé redder in nood! neem een paar dikke, katoenen sokken en maak deze met heet water een beetje vochtig. Trek ze vervolgens aan en stap in je schoenen. Het is een half uurtje piepen, maar het werkt echt! draag ze totdat de sokken droog zijn en probeer zo veel mogelijk te lopen(bijv. tijdens het poetsen ;)). Daarna zitten je schoenen als gegoten, gegarandeerd!

Joni
0 0


Schoonmaken van de wandelschoenen

Voor het schoonmaken van van de buitenkant van de wandelschoen verwijdert u de inlegzolen en veters. Loszittend vuil op de schoen en onder op de zool, verwijdert u met een borstel. Hardnekkig vuil zoals modder of klei, met een borstel en lauw water verwijderen. Beslist geen heet water gebruiken Indien nodig de schoenen drogen, dit kan door de schoen met keukenpapier of kranten op te vullen zodat het meeste vocht geabsorbeerd kan worden. Vervolgens de schoenen wijd open bij kamertemperatuur laten drogen.

0 0


Nylonsokken laten de schoenen blinken

Hebt u uw schoenen gepoetst? Wrijf er dan nog eens over met een nylonkous. Ze blinken als nieuw!

Rosa Blom
0 0