Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Statische kleding

Wat te doen tegen statische kleding?

Statische kleding komt vaak door droge lucht. Aangezien dit in de winter meer voorkomt dan in de Zomer, is de kans op statische kleding dan ook groter. De gevolgen van statische kleding zijn: schokjes, haren die rechtop gaan staan en luchtige kleding kan als het ware aan je gaan kleven. Dat gebeurt bijvoorbeeld wel eens met een jurkje of rok die aan je benen plakt. Op deze pagina vind je tips over hoe je statische kleding kunt ontladen of minder statisch kunt maken.

Statische kleding ontladen

Gelukkig zijn er heel veel manieren om van statische kleding af te komen: Een metalen kledinghanger, het gebruiken van wasverzachter (dit werkt echt), de vriezer werkt ook goed. Of het dragen van leren zolen!

JJ
Tip #19720


Kleren in de vriezer doen

Kleding wordt minder statisch als je deze een minuut of 20 in de vriezer legt.

Oma Jeltje
Tip #18042


Draag leren zolen

Ik heb laatst een hele leuke trui gekocht, maar hij is ontzettend statisch en plakt daardoor aan me. Heb m al een nacht in de vriezer gelegd en gewassen, maar beide hielp niet. Toen las ik ergens dat het dragen van leren zolen werkt en dit klopte helemaal, totaal geen last meer van!

Ines
Tip #19708


Wasverzachter

Spuit wasverzachter op je kleding. Spuit kleding die snel statisch is in met een oplossing van 1 deel wasverzachter en 30 delen water.

Susan Kokke
Tip #20079


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen