Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stinkende drinkfles

Wat kun je doen tegen een drinkfles die stinkt?

Na veelvuldig gebruik kan een drinkfles gaan stinken. Met de onderstaande tips kun je een drinkfles weer lekker fris laten ruiken.

Oplostablet voor schoon ruikende drinkfles

Last van een vies geurtje in je drinkfles? Laat de fles in een badje van water met een oplostabletje (kunstgebit) weken. De volgende dag is de fles volledig gezuiverd en zijn de vieze geurtjes weg!

Sarah
Tip #14266


Citroensap gebruiken

Ik gebruik echt elke dag mijn waterfles. Soms doe ik er ander drinken in. Het is dan heel erg vies als het gaat stinken. Ik wil dan dat het niet meer stinkt, want ik wil die smaak niet in mijn mond krijgen. Citroensap gebruik ik om het schoon te maken. Het is dan handig om dit lang te laten staan. Ik doe dit vaak een hele nacht, want dan weet ik zeker dat het werkt.

Oma's tip!
Tip #21039


Azijn tegen een stinkende drinkfles

Een stinkende drinkfles kan erg vervelend zijn om last van te hebben. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je er helemaal geen zin meer in hebt om te drinken. Gelukkig is dit redelijk makkelijk op te lossen. Een stinkende drinkfles kun je namelijk oplossen met azijn. Door de drinkfles voor één vijfde vol te doen met azijn en de rest bij te vullen met water, is het mogelijk om de stank er uit te krijgen. Het is de bedoeling om even te schudden en de fles 10 min te laten staan. Als de fles nu naar azijn stinkt, is het verstandig om deze te vullen met warm water en nog even te laten staan. Hierna kun je de fles omspoelen met koud water en stinkt deze niet meer.

Maartje
Tip #21151


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen