Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stinkende schoenen

Hoe kun je stinkende schoenen ontgeuren?

Stinkende schoenen is een veelvoorkomend probleem. Het kan gebeuren met elke type schoenen: sneakers, leren schoenen, pantoffels en natuurlijk de voetbalschoenen. De geur kan van zweetvoeten komen, van nat gras of van verkeerd drogen. Zweetgeur of schoenen die stinken naar kattenpis zijn dan helaas het resultaat. Met deze tips kun je iets proberen te doen tegen stinkende schoenen.

Koffiepad in schoen laat vieze lucht verdwijnen

Doe een koffiepad in iedere schoen , een nacht laten staan en de volgende dag ruiken je schoenen fris. Pad dan wel weggooien.

Tip #7537


Koffiepads in je schoenen

Doe elke avond koffiepads in je schoenen, je schoenen zullen de volgende ochtend veel frisser ruiken.

Sterre
Tip #5237


Theezakjes in stinkende schoenen

2 theezakjes in je schoenen, een nachtje laten staan en de volgende dag ruiken ze helemaal fris!

Sabske
Tip #9305


Stinkende sneakers in de vriezer

- Stop je stinkende sneakers in een (plastic)zak en zet ze een nachtje in de vriezer. Laat ze vervolgens in de zon drogen. Als het goed is zijn door de kou alle bacteriën die de vieze lucht veroorzaken gedood.

- Strooi een beetje baking soda in een kom en giet er wat lauw water bij. Mix het water tot er een pasta ontstaat. Verdeel het goedje over je leren sneakers (haal de veters eruit). Schrob je sneakers goed schoon met een spons. Verwijder de baking soda met een vochtige doek en je sneakers zien er direct een stuk nieuwer uit.

- Pak een oude tandenborstel en smeer wat tandpasta (zonder gel) op de zolen, langs de zijkanten van je sneaker en op de vuile plekken.  Laat het tien minuten intrekken en wrijf vervolgens met een natte doek langs de vlekken. Et voila! Witte zolen!


Tip #14824


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen