Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stoffen bank schoonmaken

Hoe kan ik het beste een stoffen bank schoonmaken?

Er zijn veel manieren om een stoffen bank goed schoon te maken, wij hebben de beste tips op een rij gezet zodat jij de stoffen bank weer als nieuw krijgt.

Stoffen bank ontvetten

De bank inspuiten met ontvetter, met een sponsje en water dikke vlekken en vuil verwijderen, en vervolgens met een handdoek de vlekken eraf wrijven en daarna een laken op de bank leggen en strijken maar. Ik gebruik witte handdoeken en lakens daarvoor dan zie ik hoeveel vuil ik heb kunnen verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vlekken er niet uit willen bij gaat het er gewoon met 40 graden eruit.

Petra de Beer
Tip #1859


Stoffen bank onderhouden

Door de stof regelmatig even goed te stofzuigen voorkom je dat er een hoop vuil gaat ophopen. Vlekken moet je direct aanpakken door te deppen met lauw water. Eens in de zoveel tijd de bank afnemen met een schoon vochtig microvezeldoekje zorgt ervoor dat je vuil meeneemt dat er niet zo goed met de stofzuiger afkan. Als je dit regelmatig doet, houd je de bank netjes. Je kunt een bank ook eens in de zoveel jaar laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Sjelsjel
Tip #16530


Stoffen bank schoonmaken met ontvetter

Een stoffen bank kun je goed schoonmaken met ontvetter. Door ontvetter in combinatie met wat water en een sponsje, is het mogelijk om grote vlekken en vuil van de bank te verwijderen. Hierna kun je een laken op de bank strijken. Hierdoor kun je zien hoeveel vuil je hebt verwijderd. Het vuil dat op het laken is gekomen, kun je makkelijk in de wasmachine er af wassen.

Valentino
Tip #20711


Lus uit stoffen bank haken

Gebruik een haaknaald om de lus weer te verdelen over de bank heen. Dit doe je door de draad telkens ietsjes hoger op de bank een beetje aan te trekken. Het kost wat tijd, maar lus verdwijnt spoorloos!

Tip #3533


Baking soda haalt vieze geuren uit de bank

Strooi bakingsoda op de bank...werk het een beetje in en laat het even zijn werk doen. Opzuigen na een tijdje en evt als extra nog een keer de bank afdoen met een lap gedrenkt in witte azijn...niet al te nat. ( doe dit op een zonnige dag zodat je hond lekker buiten kan liggen en de bank goed kan drogen)

Inkiepinkie
Tip #19604


Als je bank naar rook stinkt probeer dan deze tip

Ik heb een bank gehad die erg stonk naar de rook en heb die 1 week 2x daags met een plantenspuit ingespoten met schoonmaak azijn en na een week was het weg. Ik heb dit wel in de zomer gedaan zodat het goed droogt.

Patricia van Amelsvoort
Tip #19605


Hondenlucht uit stoffen bank verwijderen

Een hondenlucht die een stoffen bank laat stinken kan je het beste schoonmaken met veel water en soda. Drogen kan goed in de zon!

Keesje
Tip #19606


Uitgebeten vlekken

Uitgebeten vlekken zijn lastig om nog te verwijderen, vaak zijn dit soort schades wel nog door garantie of verzekeringen af te dekken. Als het echt niet meer te verhelpen moet je met een professioneel reinigingsbedrijf in contract treden.

Petra
Tip #20022


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen