Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Stoffen bank schoonmaken

Hoe kan ik het beste een stoffen bank schoonmaken?

Er zijn veel manieren om een stoffen bank goed schoon te maken, wij hebben de beste tips op een rij gezet zodat jij de stoffen bank weer als nieuw krijgt.

Stoffen bank ontvetten

De bank inspuiten met ontvetter, met een sponsje en water dikke vlekken en vuil verwijderen, en vervolgens met een handdoek de vlekken eraf wrijven en daarna een laken op de bank leggen en strijken maar. Ik gebruik witte handdoeken en lakens daarvoor dan zie ik hoeveel vuil ik heb kunnen verwijderen. Je hoeft niet bang te zijn dat ze vlekken er niet uit willen bij gaat het er gewoon met 40 graden eruit.

Petra de Beer
Tip #1859
1 1
Lus uit stoffen bank haken

Gebruik een haaknaald om de lus weer te verdelen over de bank heen. Dit doe je door de draad telkens ietsjes hoger op de bank een beetje aan te trekken. Het kost wat tijd, maar lus verdwijnt spoorloos!

Tip #3533
0 0
Stoffen bank onderhouden

Door de stof regelmatig even goed te stofzuigen voorkom je dat er een hoop vuil gaat ophopen. Vlekken moet je direct aanpakken door te deppen met lauw water. Eens in de zoveel tijd de bank afnemen met een schoon vochtig microvezeldoekje zorgt ervoor dat je vuil meeneemt dat er niet zo goed met de stofzuiger afkan. Als je dit regelmatig doet, houd je de bank netjes. Je kunt een bank ook eens in de zoveel jaar laten reinigen door een professioneel bedrijf.

Sjelsjel
Tip #16530
0 0