Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Statische elektriciteit ontladen

Wat moet je doen als je de hele tijd stroomschokjes voelt?

Met lage luchtvochtigheid en vrieskou komt het wel eens voor dat voorwerpen die je aanraakt een schok geven. Dat is knap hinderlijk als dit de hele dag door gebeurt. Met Oma's tips los je deze statische schokken misschien wel op!

Voorkom stroomschok met uitstappen auto

Wanneer je op een droge (zomer)dag uit je auto stapt met kunststof bekleding is de kans groot dat je een flinke electrostatische optater krijgt. Niet leuk, maar eenvoudig te voorkomen door de deur vast te pakken vóór je een been aan de grond zet bij het uitstappen.Lijkt eng, maar zo vloeit de stroom weg en voel je niks!!

Roekenbosch
Tip #3424


Ik wil statisch ontladen

Statische elektriciteit ontladen vind ik altijd fijn om te doen. Ik doe dit heel makkelijk door gewoon een ijzeren speldje bij mij te dragen in mijn zak. Op die manier krijg ik nergens meer een schok van. Dat is een stuk fijner dan overal voor moeten uitkijken.

Roeb
Tip #21050


Statische elektriciteit ontladen met een veiligheidsspeld

Volgens mij kent iedereen statische elektriciteit wel. Statische elektriciteit ontladen gebeurt namelijk vaak als je wat aan raakt met je handen. Hierdoor krijg je een kleine schok. Het is relatief makkelijk om de statische elektriciteit te ontladen. Dit kun je doen met een veiligheidsspeld in je zak. Hierbij is het belangrijk dat deze van metaal is. Hierdoor gaat alle lading naar de veiligheidsspeld toe en heb je er zelf geen last van.

John
Tip #21153


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen