Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Tapijt herstellen

Hoe kan je platgelopen tapijt dat opbolt herstellen?

Het is super vervelend als tapijt aan het opbobbelen is er en dus bobbels ontstaan in de hoekjes. Een tapijt in zijn oude staat herstellen is wat iedereen wil en waar Oma graag bij wilt helpen. Lees onze tips goed door, om een platgelopen tapijt te herstellen.

Laat ijsblokje smelten op indeuk in tapijt

Als je een indeuk hebt van een tafel-, of kast poot in een tapijt laat er een ijsblokje op smelten en de vezels herstellen zich.

Greet B, Genk Belgie
Tip #1259


Verwijder deuken in tapijt met stoomreiniger

Deuken in tapijt door zware voorwerpen zijn eenvoudig te verwijderen d.m.v. een stoomreiniger. De originele structuur van het tapijt wordt meteen hersteld. Voorbehandeling kan met het laten smelten van een ijsblokje op de bewuste plek. Zelfs deuken van jarenlang staande kasten verdwijnen!

Steven
Tip #3150


Strijk deukjes uit tapijt

Wanneer u deukjes van bv een tafel in het tapijt hebt, leg er een theedoek op, en strijk er rustig met een strijkijzer over heen. De pooltjes zullen zich herstellen en weer in juiste vorm terugkeren.

Frits
Tip #3625


Verwijder tapijt deel voor deel

Als je tapijt moet verwijderen dat helemaal verlijmd is,kun je het beste eerst het tapijt met een haakmesje(tapijtmesje) in stroken van zo"n 20 cm breed snijden en er dan de stroken 1 voor 1 uittrekken ,je hebt dan veel meer kracht dan wanneer je aan het hele stuk tapijt staat te trekken.

Ahrend
Tip #4192


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen