Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Laat ijsblokje smelten op indeuk in tapijt

Als je een indeuk hebt van een tafel-, of kast poot in een tapijt laat er een ijsblokje op smelten en de vezels herstellen zich.

Greet B, Genk Belgie
0 0


Verwijder deuken in tapijt met stoomreiniger

Deuken in tapijt door zware voorwerpen zijn eenvoudig te verwijderen d.m.v. een stoomreiniger. De originele structuur van het tapijt wordt meteen hersteld. Voorbehandeling kan met het laten smelten van een ijsblokje op de bewuste plek. Zelfs deuken van jarenlang staande kasten verdwijnen!

0 0


Strijk deukjes uit tapijt

Wanneer u deukjes van bv een tafel in het tapijt hebt, leg er een theedoek op, en strijk er rustig met een strijkijzer over heen. De pooltjes zullen zich herstellen en weer in juiste vorm terugkeren.

Frits
0 0


Verwijder tapijt deel voor deel

Als je tapijt moet verwijderen dat helemaal verlijmd is,kun je het beste eerst het tapijt met een haakmesje(tapijtmesje) in stroken van zo"n 20 cm breed snijden en er dan de stroken 1 voor 1 uittrekken ,je hebt dan veel meer kracht dan wanneer je aan het hele stuk tapijt staat te trekken.

Ahrend
0 0


Leg schone witte handdoek op vlek in tapijt

Vlekken door vocht in een wollen tapijt? (dus bijv wijn, sap). Sommige standaard tips werken wel voor bijvoorbeeld tafelkleden maar niet voor karpetten. Nooit zout gebruiken: dat krijg je er nooit allemaal meer uit gestofgzuigd/gewassen, en gaat later werken als een soort schuurmiddel in de vezels - je tapijt zal uiteindelijk sneller slijten op die plek. Ook geen witte wijn gebruiken als middel tegen geknoeide rode wijn - je verdunt dan alleen en maakt de vlek juist groter. Pak een schone witte handdoek en maak die vochtig. Deze plaats je over de vochtige vlek en laat je liggen totdat deze doek droog is. Het vocht zal de vlek aantrekken. Indien nodig herhalen.

Mijntje
0 0