Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vaatwasser reinigen

Hoe kun je de vaatwasser reinigen?

De vaatwasser dien je zo nu en dan te ontvetten en ontkalken. Daar zijn meerdere methodes voor met bijvoorbeeld soda en azijn. Op deze pagina vind je vele tips voor als je de afwasmachine wil gaan schoonmaken.

Wassen met soda en hoge temperatuur

Het principe om een vaatwasser te reinigen met soda ken ik vanuit mijn vak als monteur. Toch is 1 kopje te veel en kan schade aanrichten. Mijn tip. Soda in zeepbakje. Vaatwasser laten wassen ZONDER vaat op hoogste temp (of meest intensieve programma) Bij genoemde tip wordt soda meteen weggespoeld tijdens de voorwas. reinigen ca 1x per 2 maanden

Martin
Tip #2422
5 0
Oplosbaar folie kan voor verstopping zorgen

Vaatwasblokjes in oplosbare folie ook uitpakken. De oplosbare folie kan de vaatwasser verstopt van raken.

Martijn S.
Tip #3126
1 0
Half afwasblokje gebruiken

Onze monteur gaf juist wel het advies een HALF blokje te gebruiken. Onze vaatwasser was namelijk verstopt geraakt door zeepresten. Dit kwam vaker voor volgens onze monteur.

Esther
Tip #2549
1 0
Citroen voor glans en lekkere geur

Om geurtjes te vermijden en om de afwas te laten glanzen leg ik altijd een halve citroen in de afwasmachine. Na ongeveer vier wasbeurten is al het sap eruit en moet je hem vervangen.

Liesbet
Tip #3337
1 0
Vaatwasser draaien met soda

Ik doe twee flinke scheppen soda in het zeepbakje en dan laat ik de machine leeg draaien. Alle vet weer verdwenen en weer lekker fris.

Yolanda
Tip #3633
1 0
Maandelijks wassen met schoonmaakazijn

Je kan de luchtjes uit de vaatwasser krijgen door hem 1xper maand leeg te wassen met schoonmaakazijn!!!Dit verwijderdt alle nare luchtjes en ruikt dan weer lekker fris.

A.S
Tip #4895
1 1
Vuile vaat draaien met spiritus en azijn

Stond op het punt om de vaatwasser te vernieuwen na een jaar heel slecht wasresultaat (vernieuwen was ook het advies van de monteur). Tips gezocht en uiteindelijk een vuile vaat gedraaid met flink wat azijn en een goede scheut spiritus. Kan me niet heugen dat de vaat er eerder zo schoon uit kwam. Vaatwasser kan weer van marktplaats af.

Jens
Tip #5132
1 0
Gebruik geen afwasmiddel

De gegeven tip van een lepeltje afwasmiddel of een half afwasblokje is sterk af te raden. U vaat wordt wellicht wel schoon maar afwasmiddel is uit ten boze voor de vaatwasser. En een half blokje is te weinig om het apparaat zelf schoon te houden.

Lisa
Tip #1540
0 0
Schone afwasmachine met soda

Om de afwasmachine schoon te maken strooi je een kopje soda over de bodem, goed heet water erover heen en 2 uur laten intrekken. Vervolgens laat je de machine een volledig programma draaien. Werkt net zo goed als de schoonmaakpoeders die je in de winkel koopt maar is vele malen goedkoper.

Astrid
Tip #1712
0 0
Vaatwasblokje is giftig

Je kan beter geen vaatwasblokje door midden breken want dat is hartikke giftig.

N. Kuyper
Tip #1785
0 1
Soda in vaatwasser kan rvs aantasten

Soda in de vaatwasser kan de elementenen het rvs aantasten.

S. Mellema
Tip #2520
0 0
Druppels citroen tegen stank

Stinkt uw afwasmachine wel eens? Doe dan voor u de afwasmachine aanzet een paar druppeltjes citroen erbij. Dit zorgt weer voor een frisse afwasmachine.

Tip #2733
0 0
Azijn gebruiken i.p.v. spoelglansmiddel

Glansmiddel voor vaatwasser:

Gebruik i.p.v. spoelglansmiddel, azijn. Dit geeft hetzelfde resultaat. Is goed voor de vaatwasmachine en stukken goedkoper!!

May schutte
Tip #3720
0 1
Was op hoge temperaturen met bleek

Machine goed houden: wassen op hogere temperaturen, en een scheut bleek mee laten wassen, zo blijft je machine en de leidingen schoon, en...de vaat glanst je tegemoet!!!

Jojo
Tip #4070
0 0
Theelepel vaatwasmiddel is voldoende

Gebruik maar een theelepel vaatwasmiddel (of breek een blokje doormidden). Dit is ruim voldoende om alles schoon te krijgen. Je servies slijt er minder hard door, het is economisch en milieuvriendelijk. En alles is echt goed schoon!

C. Brouwer
Tip #1232
0 0