Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Vacht laten glanzen

Hoe kun je de vacht van een hond of kat laten glanzen?

Een glanzende vacht bij jouw lieve huisdier ziet er mooi en gezond uit. Dit kun je bereiken met allerhande middeltjes maar er zijn ook huismiddelen om de vacht van jouw hond of kat weer te laten glanzen.

Ei laat honden/katten vacht glanzen

Geef je hond of kat elke week een (gekookt) ei. Dat is goed voor de vacht; ze gaan er van glanzen! Honden kunnen geen salmonella-infectie krijgen dus zij mogen ook het rauwe ei dat op de grond valt opslurpen!

An05
Tip #5494


De vacht van mijn dier is slecht

Ik zelf heb wel eens last van mijn huid of haar. Ik kan mij dan ook voorstellen dat dieren dit soms ook hebben. Ik heb gelezen dat visolie kan helpen om het dier weer een mooie glanzende vacht te geven. Dan hoeft het dier ook geen last van zijn vacht te hebben.

Charlie
Tip #21061


Zonnebloemolie voor vacht laten glanzen

Op het moment dat je een hond hebt, is het natuurlijk wel zo mooi als de vacht glanst. Dit laat namelijk zien dat de hond gezond is. De vacht van je hond laten glanzen is echter niet altijd mogelijk. Door zonnebloemolie bij het voer van de hond in te doen, is het voor de hond echter mogelijk om meer omega vetzuren binnen te krijgen. Hier gaat de vacht vaak van glanzen.

Hondenliefhebberx412
Tip #21164


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen