Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Een taart bakken blijkt prima te helpen tegen een vieze verflucht! De lekkere geur blijft uren hangen en tegen die tijd is de verflucht al veel minder.

3 5 1 0


Geen zin om te wachten voor de volgende laag! Ga aan de slag met je fohn en droog het oppervlakte, dan kan je snel weer verder.

3 5 1 0


Span een tape in het midden van uw verfpot. Wrijf de kwast aan de tape af, zo heb je geen vuile verfpot meer.

5 0 0


Heeft u na het verven daar ook wel eens last van? U handen zitten helemaal onder de verf en u wilt eigenlijk hier geen terpetine voor gebruiken? gebruik dan gebruikte koffie dik zeep als het ware u handen in met koffie dik en het resultaat is schone handen!!

5 0 0


Morgen weer verder met de verfroller? Boterhamzakje eromheen en opbergen in de koelkast. Dan is de roller de volgende dag meteen weer klaar voor gebruik.

5 0 0


Ook met (zonnebloem of olijf) olie krijg je heel makkelijk verf van je handen. Lekker inwrijven en goed afspoelen. Hierdoor droogt je huid niet uit!

5 0 0


Als u verf aan uw handen heb kunt u dat gemakkelijk verwijderen door een scheut bakolie met keukenzout in uw handen te mengen en goed te scrubben. Handen worden gelijk lekker zacht

5 0 0


Zet in een pas geverfde kamer schoteltjes met zout. De verflucht verdwijnt dan!

5 0 0


Wanneer er geschilderd is in huis en er hangt een verflucht (vooral in de slaapkamer) dan kan dit hoofdpijn opleveren na het slapen. Dit is te voorkomen door een kom met melk/karnemelk in het slaapvertrek te zetten. De melk neemt dan de 'verflucht' op en de hoofdpijn blijft weg.

5 0 0


Als je gaat verven en je gebruik zon verfbakje waar je met de roller in kan. Doe daar dan eerst plastic folie in dat kun je later weggooien en het bakje hergebruiken.

5 0 0


Snel een kastje, stoel of stukje muur verven? Gebruik een schuursponsje om mee te verven! Snel klaar en makkelijker dan een kwast!

5 0 0


Gaat u een kozijn of iets dergelijks verven en geen zin om plakband te plakken op de raam. Vaseline langs de randen van de raam helpt. na die tijd makkelijk schoon te maken.

5 0 0


Nylon kous als zeef. Verf die stukjes vel of andere harde stukjes bevatten, hoef je niet weg te gooien. Span de nylon kous met een elastiekje rond het verfblik en stop de verfkwast samen mét de kous in de verf. Of anders giet je de verf dóór de nylon kous als een zeef.

5 0 0


Verf op terpentinebasis krijg je heel gemakkelijk van je handen met olie (olijf-zonnebloem etc. Het werkt uitstekend en is niet slecht voor je huid.

5 0 0


Wij verven regelmatig en ik doe het zonder handschoenen waardoor mijn handen s avonds vol spetters zitten. Deze verwijder ik met zonnebrandolie van kruidvat."Handen ermee wassen dus ruim inspuiten en daarna normaal met zeep en handcreme behandelen. Het is vriendelijker voor je huid en werkt bij mij perfect.Bij toeval ontdekt.

5 0 0


Voor het begin van het verven uien doormidden snijden en in de ruimte liggen waar geverfd wordt. Gegarandeerd dat er geen verflucht meer is.

5 0 0


Ik schilder vaak, ook met schoolbordverf, en gebruik daarvoor (meestal) van die strakke rubberhandschoentjes (per 100 in "n doos of zo) Als je ze heel voorzichtig uittrekt kun je ze nog een keer gebruiken. Heel handig én je handen blijven schoon!

5 0 0


Verf sneller drogen met gebruik van een fohn? Houdt de fohn niet te dicht op het oppervlak, dan krijg je namelijk bellen!!

5 0 0


Snijdt een ui open (meer mag ook) voor je begint met verven. De lucht blijft dan minder lang hangen.

5 0 0


Water met azijn in een emmer en na een nacht is de verflucht verdwenen.

5 0 0


Zet een beker melk in je kamer. de melk neemt de vieze lucht op en de stank is verdwenen.

5 0 0


Net een kamer geverft en die verf-lucht wil er maar niet uitgaan? Leg na het schilderen, door heel de ruimte, stukken ui! De ui neemt de geur van de verf op. Om de geur van de ui uit de ruimte te krijgen zet je wat ramen tegen elkaar open. De geur van de ui vervliegt sneller dan die van de verf. Tip uit Curacao!

5 0 0


Een schoteltje met gemalen koffie verwijderd de geur van de verf.

5 0 0


Uitharden door te verwarmen met een fohn is alleen aan te raden met een *haar* variant welke minder heet wordt. Zorg bovenal dat de fohn ten alle tijde in beweging blijft!

5 0 0