Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verf drogen

Hoe kan je verf sneller laten drogen?

Er zijn veel trucjes van Oma bekend om verf sneller te laten drogen. Zo praat men vaak over het gebruik van een Föhn, lees hieronder of dat nou de gouden tips is of niet.

Föhn verf sneller droog

Geen zin om te wachten voor de volgende laag! Ga aan de slag met je fohn en droog het oppervlakte, dan kan je snel weer verder.

Marian
Tip #1415


Vaseline fungeert als afplaktape

Gaat u een kozijn of iets dergelijks verven en geen zin om plakband te plakken op de raam. Vaseline langs de randen van de raam helpt. na die tijd makkelijk schoon te maken.

Tip #1080


Tape houdt verfpot schoon

Span een tape in het midden van uw verfpot. Wrijf de kwast aan de tape af, zo heb je geen vuile verfpot meer.

Tip #2816


Snel verven met schuursponsje

Snel een kastje, stoel of stukje muur verven? Gebruik een schuursponsje om mee te verven! Snel klaar en makkelijker dan een kwast!

H.v.k.
Tip #2867


Gebruik nylon kous als zeef bij verven

Nylon kous als zeef. Verf die stukjes vel of andere harde stukjes bevatten, hoef je niet weg te gooien. Span de nylon kous met een elastiekje rond het verfblik en stop de verfkwast samen mét de kous in de verf. Of anders giet je de verf dóór de nylon kous als een zeef.

Magda Peerlinck
Tip #1081


Olie krijgt makkelijk verf van handen

Ook met (zonnebloem of olijf) olie krijg je heel makkelijk verf van je handen. Lekker inwrijven en goed afspoelen. Hierdoor droogt je huid niet uit!

Willeke
Tip #3113


Föhn niet te dicht bij het oppervlak

Verf sneller drogen met gebruik van een fohn? Houdt de fohn niet te dicht op het oppervlak, dan krijg je namelijk bellen!!

Patricia Linthorst
Tip #1732


Alleen haarföhn gebruiken

Uitharden door te verwarmen met een fohn is alleen aan te raden met een *haar* variant welke minder heet wordt. Zorg bovenal dat de fohn ten alle tijde in beweging blijft!

Jan-Maarten
Tip #4583


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen