Cookies helpen Oma Weet Raad om uw gebruikerservaring te verbeteren. Bij gebruik van de website gaat u akkoord met ons privacy statement. Accepteren

Verfbakje hergebruiken

Hoe kun je verf in een verfbakje bewaren?

Als je verf in een verfbak hebt gedaan en je bent klaar met de klus, dan kun je dit op de volgende manieren bewaren.

Verfbak inwikkelen met folie voor hergebruik

Als je gaat verven en je gebruik zon verfbakje waar je met de roller in kan. Doe daar dan eerst plastic folie in dat kun je later weggooien en het bakje hergebruiken.

Monique
Tip #1075


Verf uit de verfbakjes halen

Wanneer ik zelf ga verven wil ik niet steeds een nieuw verfbakje kopen. Dat vind ik zonde van het geld. Ik haal altijd het verf wat er nog in zit eruit. Dit kan veel makkelijker dan hoe ik het eerst deed. Ik borstel het er tegenwoordig gewoon uit zodra het droog is. Dat is erg fijn, want dan kan ik er direct weer een andere kleur in gaan doen.

Marie
Tip #21063


Verfbakje hergebruiken door op te laten drogen

Het is natuurlijk onzin om een verfbakje niet meerdere keren te gebruiken. Dit komt omdat deze vaak handig zijn om te hergebruiken. Echter is het hierbij wel belangrijk om er voor te zorgen dat je het verfbakje eerst laat opdrogen voordat je hier nieuwe verf in doet. Dit komt omdat je hierdoor mogelijk is om er weer nieuwe verf in te doen. Op het moment dat de verf is opgedroogd, is het mogelijk om het bakje uit te borstelen zodat er andere verf in kan. Ook is het mogelijk om na een dag er nieuwe verf overheen te gieten. Dit komt omdat verf na een dagje vaak wel droog genoeg is zodat het niet meer af geeft.

Leen
Tip #21166


Heb jij ook een goede tip?

Stuur ons je tips en help iedereen verder.

Tip toevoegen aan dit onderwerp
Een ander soort tip inzenden

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen

Bedankt!

Jouw tip wordt na goedkeuring op de website geplaatst.

Inloggen of een tip als gast insturen